Tv-yhtiöt odottavat linjausta Loton jatkosta

Kaupalliset tv-yhtiöt odottavat, että Viestintävirasto linjaa Loton esittämisen laillisuutta. Viestintävirasto aikoo ottaa kantaa siihen, onko Veikkauksen ja Ylen yhteistyösopimus lainmukainen.

– Viestintävirasto aikoo selvittää yhteistyösopimuksen laillisuutta, ja selvityksen tekeminen on hyvä asia koko toimialan kannalta. Kyseessä on keskeinen pohdinta siitä, onko lottoarvonnassa todella kyse julkisesta palvelusta, sanoo MTV Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rotko.

Myös Neloselta kerrotaan, että Viestintäviraston selvitystä seurataan kiinnostuksella, niin kuin aina, kun virasto linjaa jotain pienellä toimialalla.

– Meillä on ollut Veikkauksen kanssa yhteistyötä Keno-arvonnan muodossa jo useamman vuoden ajan, sanoo Nelosen kanavapäällikkö Elina Piepponen.

Mahdollisesta kiinnostuksesta esittää Lottoa kanavalla Piepponen ei tässä vaiheessa sano enempää.

Asia nousi esille kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kysyttyä viestintäministeriltä, onko Loton esittäminen Ylellä lainmukaista. Yhtiöiden yhteistyö voidaan hänen mielestään rinnastaa sponsorointiin tai vastaavaan kaupalliseen toimintaan.

Grahn-Laasosen mukaan Veikkaus maksaa Ylelle yhteistyöstä vuosittain 3,5 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Veikkauksen lottoarvonta esitetään lauantaisin Ylen TV1:ssä. Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa tai tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo yhtiön verkkosivuilla, että aiemmissa keskusteluissa yhteistyön on katsottu olevan mahdollista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat