Mainos

Tv-yhtiöt odottavat linjausta Loton jatkosta

Kaupalliset tv-yhtiöt odottavat, että Viestintävirasto linjaa Loton esittämisen laillisuutta. Viestintävirasto aikoo ottaa kantaa siihen, onko Veikkauksen ja Ylen yhteistyösopimus lainmukainen.

– Viestintävirasto aikoo selvittää yhteistyösopimuksen laillisuutta, ja selvityksen tekeminen on hyvä asia koko toimialan kannalta. Kyseessä on keskeinen pohdinta siitä, onko lottoarvonnassa todella kyse julkisesta palvelusta, sanoo MTV Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rotko.

Myös Neloselta kerrotaan, että Viestintäviraston selvitystä seurataan kiinnostuksella, niin kuin aina, kun virasto linjaa jotain pienellä toimialalla.

– Meillä on ollut Veikkauksen kanssa yhteistyötä Keno-arvonnan muodossa jo useamman vuoden ajan, sanoo Nelosen kanavapäällikkö Elina Piepponen.

Mahdollisesta kiinnostuksesta esittää Lottoa kanavalla Piepponen ei tässä vaiheessa sano enempää.

Asia nousi esille kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kysyttyä viestintäministeriltä, onko Loton esittäminen Ylellä lainmukaista. Yhtiöiden yhteistyö voidaan hänen mielestään rinnastaa sponsorointiin tai vastaavaan kaupalliseen toimintaan.

Grahn-Laasosen mukaan Veikkaus maksaa Ylelle yhteistyöstä vuosittain 3,5 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Veikkauksen lottoarvonta esitetään lauantaisin Ylen TV1:ssä. Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa tai tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo yhtiön verkkosivuilla, että aiemmissa keskusteluissa yhteistyön on katsottu olevan mahdollista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.