Mainos

TV-yhtiöiden taajuudet pysyvät ennallaan

(MTV3/Helena Petäistö/Miia Parviainen)

EU haluaa lisätä kilpailua telemarkkinoilla.

Isot TV-yhtiöt Suomessa pysyvät EU:n päätöksellä nykyisillä taajuuksilla ja ehdoilla. EU-komissio tahtoo vapauttaa telemarkkinoita, jotta Eurooppa pärjäisi kansainvälisessä kilpailussa.

Mediayhtiöiden huoli taajuuksien menettämisestä suurostajille on EU:n päätöksen myötä poistunut. Komission telepakettiesityksellä muun muassa rajoitettaisiin suurten yhtiöiden mahdollisuutta käyttää määräävää asemaansa väärin. Tätä on pidetty ongelmana erityisesti Keski-Euroopassa.

Komissaari Olli Rehnin mukaan päätöksellä pyritään varmistamaan Euroopan kärkiasema televiestintäteollisuudessa.

Päätöksessä jätetään kansallisille hallituksille ja parlamenteille päätösvalta siihen, millä tavalla taajuudet tulevaisuudessakin jaetaan. Tietty osa taajuuksista, jotka tulevat käyttöön digitaalisuuteen siirryttäessä halutaan kuitenkin jakaa Euroopan laajuisesti uusille innovaatioille kuten langattomalle internetille ja mobiilitelevisiolle. Tätä seikkaa Rehn pitää Suomen etuna.

- Se on Suomen kaltaisen maan etu, koska meillä on vahva televiestintäteollisuus ja kyky tuottaa ja hyödyntää uusia innovaatioita, Rehn sanoo.

EU:n komissio haluaa puuttua uuden Euroopan laajuisen valvontaelimen avulla säätelyyn ja lisätä kilpailua telemarkkinoilla. Rehnin mukaan tällä pyritään nimenomaan avaamaan markkinoita niissä Euroopan maissa, jotka ovat edenneet liian laiskasti ja hitaasti

- Tarkoitus on avata markkinoita juuri näissä maissa, joissa kuluttajahinnat ovat korkeampia ja joissa alan kehitys on hitaampaa, sanoo Rehn.

Siksi Suomen kaltaisen maan ei ole Rehnin mukaan syytä olla huolissaan.

- Tämä antaa komissiolle vahvemmat välineet vauhdittaa markkinoiden avaamista ja sitä kautta alentaa kuluttajahintoja, mutta myös lisätä investointeja sähköisen viestinnän saralla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.