Mainos

Tv-tieto: Ben Eliezer Israelin työväenpuolueen johtoon

Israelin puolustusministeri Binyamin Ben Eliezer on televisiotietojen mukaan nousemassa maan työväenpuolueen johtoon tänään järjestetyssä jäsenäänestyksessä.

Israelin television mukaan Ben Eliezerin voittoa voitiin pitää varmana, kun hänen kilpakumppaniaan, parlamentin puhemiestä Avram Burgiä tukeneet druusit boikotoivat laajasti uusintaäänestystä. Virallinen vaalitulos selviää myöhään illalla.

Ulkoministeri Shimon Peres on luotsannut epävirallisesti puoluetta sen jälkeen kun Ehud Barak jätti pääministerin ja puoluejohtajan tehtävät rauhanponnistelujen kariuduttua. Tämänpäiväistä äänestystä edelsi kuukausien kädenvääntö puolueen linjasta palestiinalaiskysymyksessä ja tuloksetta jäänyt johtajavaali: ensimmäinen jäsenäänestys syyskuussa päättyi Burgin niukkaan voittoon, mutta tulos mitätöitiin vilppisyytösten takia.

Burg on vaatinut työväenpuoletta jättämään kovan linjan pääministerin, Likud-puolueen johtajan Ariel Sharonin hallituksen. Ben Elizierin valinta työväenpuolueen johtoon turvaisi tarkkailijoiden mukaan hallitusyhteistyön jatkumisen.

Ben Eliezer, 65, on entinen ammattiupseeri, joka toimi aikanaan Länsirannan sotilaskuvernöörinä. Häntä on puolestaan luonnehdittu työväenpuoleen "haukkojen" jäseneksi. Hän sanoi tänään kannattavansa pääministeri Ariel Sharonin kantaa, jonka mukaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin aika on ohi. -Hänen historiallinen roolinsa on päättynyt, Ben Eliezer sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.