Mainos

TV-ohjelmassa annettiin palkinnoksi vauvoja

Pakistanissa on noussut kohu televisio-ohjelmasta, jossa on annettu "palkinnoksi" hylättyjä vauvoja ohjelman osanottajille. Asiasta uutisoi CNN.

Kyse on Aman Ramazan -nimisestä ohjelmasta, jossa studioyleisö voi voittaa erilaisia palkintoja vastaamalla oikein koraaniin liittyviin kysymyksiin.

Ohjelmaa esitetään suorana seitsemän tunnin ajan joka päivä ramadanin ajan.

Show'n aikana on jaettu palkinnoksi muun muassa moottoripyöriä, mikroaaltouuneja, pesukoneita ja jääkaappeja. Eräässä ohjelman jaksossa juontaja Aamir Liaquat Hussain ojensi kuitenkin kahdelle osanottajapariskunnalle palkinnoksi tyttövauvan.

Tulevina päivinä ohjelmassa aiotaan lisäksi lahjoittaa toiselle pariskunnalle poikavauva.

Hylättyjä vauvoja löytyy kadulta tai roskiksista

Ohjelmassa osanottajille annetut vauvat ovat peräisin Chhipa-hyväntekeväisyysjärjestöltä, jonka hoiviin päätyy Pakistanissa jopa 15 hylättyä vauvaa kuukaudessa.

– Hylättyjä vauvoja löytyy kaduilta ja roskiksista – osa kuolleena ja jotkut eläinten haavoittamina. Joten miksi emme varmistaisi, että vauva pidetään hengissä ja että hän saa hyvän kodin, järjestöä johtava Ramzan Chhipa toteaa vauvojen lahjoittamisesta ohjelmaan.

Ohjelmassa vauvan saaneet perheet olivat entuudestaan järjestön tiedossa, joten täysin sattumanvaraisesti vauvoja ei eteenpäin jaettu. Ohjelmaan tulleet perheet eivät kuitenkaan tienneet vauvan saannista, ennen kuin se kannettiin heidän syliinsä televisiokameroiden edessä.

Vauvojen antaminen ohjelmassa palkinnoksi lapsettomille perheille on herättänyt sekä kiitosta että arvostelua. Vauvojen lahjoittamista on syytetty muun muassa julkisuustempuksi, jolla tavoitellaan korkeampia katsojalukuja.

– Hei Pakistan, herää. Vauvat eivät ole mitään palkintoja, joita voi ojentaa kenelle vain, Chhipa-hyväntekeväisyysjärjestön Facebook-sivuilla muun muassa kommentoitiin.

Aman Ramazan -ohjelma on herättänyt aiemminkin kohua, sillä siinä yhdistellään varsin rohkeasti uskonnollisia ja viihteellisiä elementtejä. Nyt ohjelma on rikkonut katsojaennätyksiä ja sen jatkamista myös ramadanin jälkeen suunnitellaan.

Pakistanissa ei ole adoptiolakia, eikä adoptiota virallisesti tunnusteta. Lahjoitusvauvan saaneiden pariskuntien täytyy hakea myöhemmin lasten huoltajuutta perheoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.