Mainos

Tv-luvan maksajien määrä laski viime vuonna

Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan tv-luvan maksajien määrä väheni viime vuonna noin 30 000 taloudella. Tv-lupamaksutuotot eivät näin ollen juuri kasvaneet vuodesta 2007 lupamaksujen tasokorotuksesta huolimatta.

Joukkoviestintämarkkinoiden arvo kasvoi viime vuonna kolme prosenttia. Nopeinta kasvu oli edellisen vuoden tapaan internetissä ja televisiossa.

Televisiomainonta kasvoi vain hieman yli kaksi prosenttia. Internetissä kasvu oli nopeinta hakusanamainonnassa ja sähköisissä hakemistoissa, joiden mainostulot kasvoivat 45 prosenttia.

Maksutelevisiotalouksien määrä vakiintui viime vuoden aikana noin 600 000:een. Kuluttajat käyttivät maksutelevisiopalveluihin noin 190-200 miljoonaa euroa eli lähes yhtä paljon kuin videotallenteisiin ja elokuvalippuihin yhteensä.

Sanoma- ja aikakauslehtien myynnin kasvuluvut jäivät vaatimattomiksi. Viime marraskuussa alkanut mainonnan jyrkkä lasku heijastui jo koko vuoden markkinakasvulukuihin. Päivälehtien tuottojen kasvu jäi vain noin puoleen prosenttiin, ja aikakauslehtien tuotot kasvoivat vain yhdellä prosentilla.

Kirjojen kuluttajahintainen myynti laski parisen prosenttia. Lukion oppikirjojen myynti laski toistakymmentä prosenttia.

Kuvatallenteiden kasvu oli vaatimatonta. Videotallenteiden pieni kasvu tuli teräväpiirtotasoisten Blu-ray-tallenteiden myynnistä. Niitä myytiin noin viiden miljoonan euron arvosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.