Mainos

Tv-lupamaksun korotusta vastustetaan

Kansalaiset vastustavat kiivaasti Yleisradion hallintoneuvoston esitystä tv-maksun korottamisesta.

Yleisradion hallintoneuvosto esitti tämän kuun alussa, että tv-lupamaksua korotettaisiin ensi vuoden alusta yli 13 prosentilla. Vastaavanlainen korotus tehtiin viimeksi vuonna 2000.

Suomalaiset tv:n katsojat ovat innokkaina kirjoittaneet nimensä Internetissä addressiin, joka vastustaa tv-maksun korottamista.

Suomen Tv-oppaan Internet-sivujen addressi paljastaa, että kansalaiset vastustavat henkeen ja vereen Yleisradion kaavailemia tv-lupamaksujen korotuksia. Tämän todistaa jo se, että yhdentoista päivän aikana jo liki 20 000 ihmistä on käynyt jättämässä nimensä addressiin. Verkkosivujen mielipidekyselyssä noin 95 prosenttia tv.n katsojista koki, ettei saa riittävästi vastinetta tv-maksulle.

Internet-addressia ylläpitävän Opasmedia Oy:n toimitusjohtaja Mika Tuomainen uskoo, että addressilla voidaan vaikuttaa:

- Mielipidekyselyyn vastanneista yli 76 prosenttia pitää tv-maksua epäoikeudenmukaisena ja yli 60 prosenttia ihmisistä ehdottaakin Ylen toiminnalle rahoitusta verovaroista.

Yleisradio on perustellut korotusta muun muassa digitaalisen ja analogisen toiminnan päällekkäisyyksistä aiheutuvilla lisäkustannuksilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.