Mainos

TV-lupa vai ei? Poliitikkojen tv-lupasotkussa vääriä osoitteita ja unohtelua

Aamulehden eilinen uutisointi poliitikkojen tv-luvista on johtanut jatkoselvittelyihin vielä tänään.

Tiedot ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) puutteellisesta tv-luvasta johtuvat siitä, että ministeri on maksanut toisen tv-lupansa väärään osoitteeseen, kertoi hänen avustajansa. Tämän mukaan ministeri on asianmukaisesti maksanut kaksi tv-lupaa. Niinistö oli kuitenkin jättänyt Viestintävirastolle ilmoittamatta osoitteensa vaihtumisen, jolloin tv-maksu oli kohdentunut väärään asuntoon. Niinistön avustaja kertoi, että ministeri on sunnuntaina korjannut tietonsa oikeiksi.

Lauantain Aamulehti uutisoi, että Niinistöllä ei Viestintäviraston tietojen perusteella ole maksettua tv-maksua Helsingin kodissaan. Lisäksi lehti kertoi, että lupa puuttui myös muun muassa valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselta (sd.). Lehti korjasi myöhemmin Urpilaista koskevan väitteensä ja kertoi virheen johtuneen osoitetietojen sekoittumisesta.

Aamulehden keräämien tietojen perusteella kokonaan tv-maksun on laiminlyönyt Jari Lindström (ps.), joka kertoi erehdyksensä syyksi väärinkäsityksen laskun maksussa.

Vakituisen asunnon tv-lupa puuttuu Aamulehden mukaan Jari Myllykoskelta (vas.), Vesa-Matti Saarakkalalta (ps.) ja Eero Reijoselta (kesk.).

Saarakkala ilmoitti sittemmin STT:lle, että hänen kotiosoitteessaan on tv-lupa, mutta ei hänen nimissään. Aamulehti puolestaan kertoi kysyneensä kaikilta luvan mahdollista muuta maksajaa. Saarakkala kiisti, että häneltä olisi kysytty asiaa.

Tv-lupa pitää olla kaikissa kodeissa, joissa on televisio. Yksin elävän ei tarvitse maksaa lupaa kahteen kertaan, jos hänellä on kakkosasunto.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.