Mainos

TV-lupa kuumentaa tunteita netissä: "Suksikaa kuuseen Ylen pomot"

Uutinen tv-lupamaksun kallistumisesta on kirvoittanut kiivasta keskustelua nettisivuillamme. Argumentteja heitellään puolesta ja vastaan, ja osansa arvostelusta saavat Yleisradion lisäksi myös muut kanavat, MTV3 mukaan lukien. Varsinaisen kritiikkiryöpyn kohteeksi joutuvat kuitenkin päättäjät: Syyttävä sormi osoittaa niin poliitikkojen kuin Ylen johdonkin suuntaan.

- Häikäilemätöntä toimintaa hallitukselta!, kirjoittaa Petetty.

- On se kumma, että tuotakin asiaa vatvotaan. Ensin sanottiin, että kaikille 175 euron lupamaksu, ja sitten, että vähävaraisille tulee 0-toleranssi. Ja nyt, jumakauta mikä hinta uusinnoista ja uutisista. Valittiin isosta firmasta se korkeapalkkainen johtaja, jolle ei kelvannut kuin 22 000 euron kuukausipalkka. Kuluttajat maksavat ja kohta ollaan pörssissä. Niin, että silleen!!!!!!!, tulistelee Lapin mummi.

"Touhu on kuin Venäjän-maalla"

Osansa saa myös Yleisradion kokoomuslainen uusi toimitusjohtaja, Nokia Siemens Networksin johtajiin kuulunut Lauri Kivinen. Ryöpytyksen kohteeksi joutuvat sekä hänen palkkansa että poliittinen suuntauksensa.

- Ai niin, kun piti sen uuden Yle-johtajan saada kunnon palkkaa. Ja kansa maksaa, sanoo Poikki.

- Muistanko oikein, että tämä Kivinen lupasi, että maksut eivät nouse, mutta kuinka siinä näin pääsi käymään? Porvaripa taas petti lupauksensa, maalailee Muistanko.

- Porvaripelle suoltamassa bisnes-norjaa maksaa firman kuin firman johdossa niin paljon, että tottahan maksut nousee, jylisee nimimerkki Öywind.

- Ylen toimitusjohtajan palkkaa piti nostaa 9 000 euroa kuussa, ja kansa maksaa sitä lupamaksun nostolla. On todella kieroa toimintaa. Että kehtaakin vielä näyttää naamaansa tuollainen toimitusjohtaja. Touhu on kuin Venäjän-maalla. Suksikaa kuuseen Ylen pomot, pamauttaa On se kumma.

- Porvareita ei pitäisi päästää höösäämään minkään tärkeän asian kanssa koska lopputulema on aina tuo, mitä nytkin on luvassa!, kirjoittaa toinen lukija.

- Just niin, mutta osasipa pyytää itselleen palkankorotuksen, ennen kuin työt edes ehti alkaa ja tässä on tulos, näyttöä on tullut: köyhät kyykkyyn, arvostelee kolmas.

Onko porvarin ahneudella rajaa?

Osa yleisöstä linkittää lupamaksun kallistumisen yleiseen hintatason nousuun, mutta kaikki eivät silti löydä sille ymmärrettäviä syitä.

- Kylläpä on elämä kallistunut tällä hallituskaudella, liekö porvarin ahneudella rajaa, kysyy Irja.

- Luuletteko te, että ne joskus laskisivat... Ehkä sitten, kun tuo vaihtuu mediamaksuksi, kun tulee maksajia enemmän, tai sitten ei. Kun kansalta on näin helppo lypsää, niin kansaltahan lypsetään, ennustaa Jubalainen.

- Millä ihmeellä korotukset perustellaan? En sano, että Yle olisi täysin turha, mutta miten on mahdollista että vastuu Ylen pystyssä pysymisestä kuuluu suomalaisille television katsojille? En ole koskaan ymmärtänyt, joku viisaampi vois perustella :), toivoo n84.

Sinänsä monet suhtautuvat hyväksyvästi itse lupamaksuun, mutta napinaa aiheuttaa sen korkea taso. Monet pohtivatkin, liekö taustalla poliitikkojen ja korkeapalkkaisten johtajien vääristynyt rahantaju.

- Pitäisi pitää tv-lupamaksu kohtuullisella tasolla, jotta meillä pienituloisillakin olisi varaa maksaa. Mutta Yleisradion johdossa on kokoomuksen mies, joka ei ymmärrä mitä on olla vähävarainen, kirjoittaa raksamies.

- Köyhillä ei ole varaa maksaa, jos on minimitulot tai sosiaalitukien varassa tai minimieläkkeellä, toteaa Kansa eriarvoistetaan lain vastaisesti.

Maksukortti - puolesta ja vastaan

Moni katsoo myös, että kansalaisten pitäisi saada maksaa vain siitä, mitä kukin itse katsoo.

- Tv-maksu on aivan turha! Kaikki mahdolliset kanavat maksukortin taakse niin saa kuluttaja itse päättää mitä kanavaa haluaa katsoa ja mitä ei! Täytyy kuitenkin muistaa että maksu pitää sisällään VAIN Ylen kanavat! Entäs jos ei katso Ylen kanavia? Maksaa siis turhasta, linjaa Näivettää.

- Ihan tosissaan maksukortit olisi toimiva järjestelmä. Toinen toimiva ratkaisu olisi lakkauttaa koko Yle kun on ihan turha koko laitos, Mikä trolli?

- Kortille vaan niin loppuu tämä turha mumiseminen. Ne jotka haluavat katsoa Yleä maksavat siitä, ja ne jotka eivät niin eivät maksa! Turhia kanavia muutenkin, kirjoittaa eräs.

Myös puheet Ylen turhuudesta tai lakkauttamisesta ovat kirvoittaneen tulikivenkatkuisia vastalauseita.

- 1. Yle ei ole turha laitos muuta kuin sinunlaistesi BB:tä aivottomasti tuijottavien tyyppien mielestä ja 2. Maksukortit EIVÄT ole toimiva järjestelmä! Voit katsoa Ylen kanavia vain yhdellä telkalla kerrallaan, toiseksi maksutv-operaattorit nostavat kortin hintaa kun ne laittavat omat maksunsa siihen lisäksi ja se kyllä sattuisi kipeästi muun muassa vanhuksiin ja pienituloisiin. Miksi hitossa sitä ei voisi muka rahoittaa budjetista? Myönnä jo pois, olet Maikkarin palveluksessa ja kaikki mikä on pois Yleltä, on sinun mielestäsi etua Maikkarille. Itse en katso Maikkarin kanavia ollenkaan, Yleltä tulee laadukkaampaa ohjelmaa, pauhaa No kun ei oo.

- Tästä on lukuisia kertoja keskusteltu miksi kortti ei toimi. Älä aloita taas tuota samaa p:een jauhantaa! Kortti ei toimi ensinnäkin siksi, että jo laki velvoittaa että Ylen kanavien on oltava vapaassa vastaanotossa ja lisäksi jos ne olisivat kortilla, maksutv-yhtiöt korottaisi maksua entisestään koska ne haluaa omat kulunsa pois ja vielä hillot päälle! Eivät tule toimimaan nuo kortit IKINÄ!, älähtää Ei mitään kortteja!

- Maikkari kortille, ja koska onneksi kukaan ei sitä korttia hankkisi, katsojat katoaisivat ja lopulta mainostajat, ja niin kuolee Maikkari. Bye bye, ei tule ikävä!, ehdottaa Maikkari kortille.

Yle puolueeton - Maikkari ei?

Myös MTV:n puolueellisuutta uutisvälittäjänä epäillään.

- Maikkarihan on vuosikausia vaatinut Ylen lopettamista, Maikkarilla ei vain tajuta, että Ylellä on sellaisia tehtäviä joista Maikkari amerikkalaisen hömpän levittäjänä ei selviytyisi! Yle niistä kuitenkin selviytyy. Maikkarilla kun ei tajuta, että kaikki eivät todellakaan halua katsoa Salkkareita, kauniita ja röyhkeitä, bb:tä ja chatteja, kirjoittaa Aika läpinäkyviä kommentteja.

- Täytyy ihmisen olla kyllä aika sivistymätön jos haluaa Ylen alasajoa. Valtaosa näiden Ylen alasajoa vaativat kommentoijat ei ole koskaan edes vilkaissutkaan esim. Teemaa, tai on korkeintaan katsonut sitä yhden ainoan kerran ja silloinkin väärään aikaan ja nähnyt jotain HBO:n sarjoja tai Kuplia, sen sijaan että olis nähnyt vaikka jonkun yleissivistystä ja tietoa lisäävän ohjelman, tai jotain taidetta. Ylen tehtävä ei todellakaan ole toimia vain uutiskanavana, vaan paljon muutakin ja siihen tehtävään ei maikkarista ole, itseasiassa maikkarilta ei tule edes uutisia niin etteikö niitä olisi väritetty kapitalistisella tavalla, sanoo En ymmärrä.

Löytyypä nettikommentoijien joukosta kaikesta älämölöstä huolimatta joku nykysysteemiin tyytyväinenkin.

- Minä maksan mielelläni TV-maksuni. Pidän kovasti Teema-kanavasta, enkä pidä urheilusta. Kyllä, tiedän että tässä porukassa lienen ainoa jonka maku on tällainen. Lällää. Odotan vaan kun minua nyt kohta haukutaan vähintään hömöksi, tunnustaa tml.

Lisää kommentteja:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.