Mainos

Israel osoittanut vetäytymisen merkkejä Gazassa

Israelin median mukaan armeijan joukkoja on vetäytynyt tänään Gazan kaistaleelta.

Vetäytymisestä raportoi kaksi israelilaista televisiokanavaa sen jälkeen, kun Israelin armeija oli ilmoittanut olevansa lähellä sodan päätavoitettaan. Israelin päätarkoitus on ollut tuhota Hamasin rakentamat tunneliverkostot Gazan ja Israelin rajalla.  

Israelin armeijan edustaja ei tuoreeltaan kommentoinut ilmoitusta joukkojen vetäytymisestä.  

Israelin armeija ilmoitti aiemmin tänään, että pohjoisen Gazan taisteluita paenneiden pakolaisten on turvallista palata takaisin osaan aluetta. Lupa koski Beit Lahian asukkaita.  

- Heille (asukkaille) on kerrottu, että siviilien on turvallista palata Beit Lahiaan ja Al-Atatraan, kertoi Israelin armeijan tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.  

Lausunnon uskottiin merkitsevän, että Israelin joukkojen toiminta alueella on päättynyt. Silminnäkijät kertoivat myös nähneensä Israelin armeijan aloittaneen vetäytymisen Al-Atatrasta, joka kuuluu Beit Lahian alueeseen.  

Kyseessä on ensimmäinen kerta yli kolme viikkoa kestäneen konfliktin aikana, kun Israelin joukkojen on nähty vetäytyvän Gazasta. Vetäytymistä edelsi israelilaisviranomaisten ilmoitus, jonka mukaan Israel ei aio lähettää edustajia tulitaukoneuvotteluihin Egyptiin tänään.  

Gazan kaistaleella asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Heistä yli neljännes on joutunut pakenemaan kodeistaan konfliktin vuoksi.  

Konfliktissa on kuollut tähän mennessä jo yli 1650 palestiinalaista, joista palestiinalaislähteiden mukaan 80 prosenttia on siviilejä. Israelin varaulkoministeri puolestaan ilmoitti tänään puolustusvoimien keräämiin todisteisiin vedoten, että palestiinalaisten luvut siviiliuhreista eivät pidä paikkaansa. Ministeri Tzachi Hanegbin mukaan Gazassa kuolleista lähes puolet on ollut taistelijoita.  

YK:n lasten järjestö Unicefin mukaan Israelin iskuissa kuolleista palestiinalaisista lähes 300 on lapsia ja nuoria. Järjestön mukaan yli 200 surmansa saaneista lapsista on alle 12-vuotiaita.  

Israel on menettänyt ainakin 63 sotilasta ja kolme siviiliä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.