Mainos

TV-kanavat ahtaalla Venäjällä

Sanavapauden lippulaivana tunnetun NTV:n pääomistaja Vladimir Gusinski on joutunut syytteeseen talousrikoksista ja muutenkin Kremlistä riippumattomia TV-kanavia laitetaan koko ajan ahtaammalle. Toimiluvat ovat katkolla ja asemia painostetaan taloudellisesti.

Presidentti Putinin arvostelijat pelkäävät, että Putin tekee lopun mielipiteen vapaudesta. Esimerkiksi Gusinski ei saa matkustaa ulkomaille. Venäjän syyttäjäviraston mielestä, hän on suuri talousrikollinen. Toisten mielestä hän on poliittisen ajojahdin uhri.

Gusinski itse sanoo, että Putin on muunlaisesta informaatiosta huolimatta tiennyt koko ajan tapahtumien kulun. Gusinskin omistamalla NTV-televisio-asemalla ilmapiiri on jännittynyt. Oikeuskiistan lisäksi kanavan itsetuntoa koettelee se että valtiollinen tv-kanava on ryhtynyt suurella rahalla värväämään pois kanavan nimekkäimpiä toimittajia.

Lakkauttamisuhka leijuu

-Puhutaan, että NTV suljetaan. Itse asiassa en usko, että näin käy. Pikemminkin NTV yritetään ajaa toisten omistajien käsiin. Siten NTV saadaan noudattamaan vallanpitäjien haluamaa politiikkaa, sanoo aseman uutisankkuri Marianna Maksimovskaja

Moskovan pormestarin Juri Luzhkovin hallitsema tv-asema on niinikään joutunut pelottelukampanjan kohteeksi.

Luzhkov, Juri

TV-tsentr on palvellut presidentiksi tähdänneen pormestari Luzhkovin äänitorvena. Vaalien jälkeen hallitus päätti järjestää kanavan toimiluvasta uuden tarjouskilpailun.

Venäjän entinen varapääministeri uskoo että TV-tsentrin ja NTV:N kovistelu juontaa siitä, että nyt ovat vallassa miehet, jotka eivät ole tottuneet julkisuuteen.

-Kun vakoilueversti muuttuu presidentiksi on hänen vaikea tottua ajatukseen, että hänkin voi tehdä virheitä. Hänen mielestä virheitä sattuu muille, mutta hän on aina oikeassa, sanoo kansanedustaja Boris Nemtsov.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.