Mainos

Tv- ja radiotoimintalaki hyväksyttiin hallituksessa

Hallitus on hyväksynyt televisio- ja radiotoimintaa koskevan lakiesityksen. Siinä määritellään mm. Yleisradion rahoitus. Rahat tulevat yleisöltä perittävästä televisiomaksusta sekä kaupallisten yhtiöiden maksamasta toimilupamaksusta.

Toimilupamaksu peritään vasta, kun yrityksen liiketoiminta ylittää 20 miljoonaa. Maksu kasvaa asteittain mainosmyynnin lisääntyessä. Esityksen mukaan televisioyhtiöiden on myös tilattava vähintään 10 prosenttia ohjelmistaan riippumattomilta tuottajilta.

MTV3 katsoo hallituksen esityksessä uudeksi tv- ja radiolaiksi olevan useita puutteita. Tänään antamassaan kannanotossa se toistaa, että portaittain nouseva toimilupamaksu tulee MTV:lle kohtuuttoman kalliiksi ja vääristää kilpailua. Lisäksi se pitää käsittämättömänä, että kaupallisista radioista vain sen osittain omistama Radio Nova joutuu maksumieheksi.

MTV:n mielestä toimimaksuprosentti olisi pitänyt olla kaikille sama ja siitä olisi pitänyt pyrkiä asteittain eroon kymmenessä vuodessa, koska se vääristää kilpailua. Radioille sitä ei pitäisi säätää lainkaan.

Lapsille sopimattomiin tv-ohjelmiin varoitus

Eduskunnan uudistettavaksi tulevaan lakipakettiin sähköisestä viestinnästä liitetään myös EU:n tv-direktiivin määräykset. Siinä on mm. säännöt mainostamisesta, sponsoroinnista ja lasten suojaamisesta heille sopimattomilta tv-ohjelmilta. Lailla varmistetaan myös esimerkiksi se, että osa tv-ohjelmista on eurooppalaisia. Uudistuksen jälkeen maan hallitus voisi myös laatia listan urheilutapahtumista, joita ei voi rajoittaa vain maksukanaville.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.