Mainos

Tv: Israelin agentit Hamas-jäsenen surman takana

Palestiinalaisen äärijärjestön Hamasin jäsen sai surmansa autoon asetetun pommin räjähdyksessä Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa.

Israelilainen tv-kanava Channel Two sanoi Israelin agenttien suorittaneen Hamas-jäsenen surmatyön tänään Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa. Tv-kanava sanoi saaneensa tiedon turvallisuuslähteistä.

Hamas syytti tuoreeltaan surmasta Israelin tiedustelupalvelua Mossadia ja uhkasi kostaa surmatyön. Järjestö kiisti kuitenkin hetken liikkeellä olleet tiedot, joiden mukaan kostoisku voitaisiin tehdä israelilaisiin kohteisiin missä tahansa maailmassa. Järjestön Libanonin-edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, ettei Hamas ole muuttanut politiikkaansa, jonka mukaan Israelia vastaan isketään ainoastaan miehitetyillä palestiinalaisalueilla.

Israelin turvallisuusministeri Gideon Ezra totesi ilahtuneensa kuullessaan uutisen miehen kuolemasta.

- En tiedä mitään tästä iskusta, mutta olen iloinen, Ezra totesi.

Muita kommentteja hallitukselta ei päivällä saatu. Hamasin mukaan surmansa saanut oli 42-vuotias Izz el-Deen al-Sheikh Khalil. Palestiinalaislähteiden mukaan Khalil johti Hamasin sotilaallisen siiven toimintaa palestiinalaisalueiden ulkopuolella.

Hamasin Libanonin-edustaja Osama Hamdan sanoi, että Khalil oli Hamasin "virkailija eikä sen johtomies". Silminnäkijöiden mukaan Khalilin autossa räjähti pommi ilmeisesti etuistuimen alla, kun hän oli lähdössä liikkeelle Az-Zaheran kaupunginosassa.

Kolme ohikulkijaa haavoittui räjähdyksessä, joka rikkoi myös lähirakennusten ikkunoita ja vaurioitti vieressä seisonutta autoa.

"Pelkurimainen rikos"

- Me syytämme Israelia pommin asettamisesta autoon. Tämä on sionistisen Mossadin pelkurimainen rikos, Hamasin tiedottaja Mushir al-Masri sanoi Gazassa.

Khalil, joka oli syntynyt Gazan kaupungissa, oli elänyt maanpaossa Syyriassa 12 vuotta. Israel karkotti hänet ja nelisensataa muuta palestiinalaista Libanoniin vuonna 1992. Israel on useaan otteeseen uhannut käydä monien terrori-iskujen tekijäksi ilmoittautuneen Hamasin johtomiesten kimppuun myös maan rajojen ulkopuolella. Viimeksi Israel uhkaili Hamasin johtajia sen jälkeen kun kaksoispommi-isku surmasi 16 israelilaista Beersebassa elokuun lopussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.