Mainos

Tv-esiintymisen jälkeen potkut saanut psykologi: En sanonut mitään uutta

Lääkärikeskus Mehiläisestä potkut saanut psykologi Aku Kopakkala ihmettelee edelleen irtisanomistaan.

Kopakkala irtisanottiin tällä viikolla Mehiläisestä. Hän uskoo, että hän sai potkut esiinnyttyään Ylen MOT-ohjelmassa.

– Kolmentoista vuoden jälkeen minut irtisanottiin yllättäen minulle tärkeästä työsuhteesta, Kopakkala sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Kopakkala muistutti, että hän on aiemminkin puhunut ja kirjoittanut  masennuslääkkeistä ja niiden käytöstä.

"Spontaanilla paranemisella tarkoitan, että ihmiset elävät omaa elämäänsä ja antavat ajan kulua. Juttelevat kavereidensa kanssa niistä asioista, tuetaan toinen toisiamme."

– Olen kertonut asiasta kutsuttuna Lääkäripäivillä. Olen ollut lääkäreiden oman lehden Mediuutisten kolumnisti. Olen kirjoittanut aiheesta Psykologilehdessä. Tämä ei ole herättänyt mitään erityistä, hän sanoi.

Kopakkala sanoi Huomenta Suomessa, että psykologien joukossa on koulukunta, joka katsoo masennuslääkkeiden käytön alentavan kynnystä masennuksen uusiutumiselle ja kroonistumiselle.

– Heidän mielestään masennus oli 1970-luvulla harvinainen sairaus, joka parantui spontaanisti. Nythän se on ihan toinen kuva. Näyttäisi, että heidän käsityksessään olisi paljon järkeä.

Kopakkala mainitsi, että hän ei ole näkymyksensä kanssa yksin Suomessa.

– Spontaani paraneminen on merkittävä asia. Spontaanilla paranemisella tarkoitan, että ihmiset elävät omaa elämäänsä ja antavat ajan kulua. Juttelevat kavereidensa kanssa niistä asioista, tuetaan toinen toisiamme, hän kuvaili.

– On kiinnostava hypoteesi, että jos suomalaisen masennuksen kroonistuminen johtuukin esimerkiksi masennuslääkkeiden käytön lisääntymisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.