Mainos

Tv-dokumentti yhdistää paavin lasten hyväksikäytön peittelyyn

Britannian katoliset piispat pitävät BBC:n ohjelmaa hyökkäyksenä uskontoa kohtaan.

Eilen esitetty brittiläinen tv-dokumentti väittää paavi Benedictus XVI:n olleen osallisena lasten hyväksikäyttötapausten systemaattisessa peittelyssä. Ohjelman mukaan myös nykyinen paavi on vaatinut piispojen noudattavan vuodelta 1962 olevaa ohjeistusta, jonka mukaan katolisten pappien mahdollisia lapsiinsekaantumissyytöksiä tulee yrittää peitellä ja niistä on vaiettava tyystin.

Salaisesta ohjeistuksesta kertoi BBC:lle Vatikaanin erottama pappi ja kirkollislain asiantuntija Tom Doyle. Hänet erotettiin sen jälkeen, kun hän kritisoi Vatikaanin tapaa käsitellä papistoon kohdistuvia lasten hyväksikäyttöepäilyjä.

Ohjelmassa väitetään, että Vatikaanin maaperällä asuu ainakin seitsemän pappia, joita epäillään lasten seksuaalisesta ahdistelusta.

Birminghamin arkkipiispa on kiistänyt ohjelman väitteet, ja katsoo sen tulkinneen väärin Vatikaanin ohjeistuksia. Myös katolinen kirkko on todennut ohjeistuksen koskevan rippisalaisuutta, ei lasten hyväksikäyttöepäilyjä. Britannian katoliset piispat pitävät BBC:n ohjelmaa hyökkäyksenä uskontoa kohtaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.