Mainos

Tv-ankkurille ja kuudelle muulle syytteet orpokodin raiskauksista

Peräti kuusi vuotta kestänyt pedofiliaoikeudenkäynti Portugalissa on edennyt viimein syytteiden lukemiseen.

Koko Portugalia järkyttäneessä, maan historian laajimmassa pedofiliarikossarjassa on syytettynä kuusi miestä ja yksi nainen. Miehiä syytetään Casa Pia -orpokodissa asuvien pikkupoikien järjestelmällisestä raiskaamisesta, naista puolestaan rikosten sallimisesta, sillä osa raiskauksista tapahtui naisen omistamassa asunnossa.

Portugalilaiset tiedotusvälineet ovat seuranneet vuosikausia oikeudenkäyntiä paitsi pedofiliarikoksen laajuuden vuoksi, myös siksi, että syytettyjen joukossa on tunnettu tv-ankkuri sekä korkean tason diplomaatti. Lisäksi syytettyinä on muun muassa orpokodin entinen johtaja, lääkäri sekä autonkuljettaja.

Pedofiiliringin uhreja on 32, uhrit ovat tällä hetkellä iältään 16-22-vuotiaita.

Tapaus tuli julki vuonna 2002, kun Expresso-sanomalehti kertoi valtion ylläpitämän orpokodin autonkuljettajan käyttäneen hyväkseen useita orpokodin lapsia vuosien ajan.

Pian selvisi, että autonkuljettaja oli vienyt pikkupoikia myös orpokodin ulkopuolelle, missä lasten hyväksikäyttöön osallistui varakkaita ja korkea-arvoisia ihmisiä.

Portugalin historian pisimmäksi venynyt oikeudenkäynti on saanut myös runsaasti arvostelua osakseen. Arvostelijat ovat pitäneet pöyristyttävänä sitä, ettei Portugalin oikeusistuin ole kyennyt käsittelemään rikostapausta kohtuullisessa ajassa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.