Tuusulan seudulla paljastui laaja poikien hyväksikäyttöepäily

Keski-Uudellamaalla Tuusulan seudulla on paljastunut laaja lasten ja nuorten hyväksikäyttöepäily. Poliisin mukaan tuusulalaisen 55-vuotiaan miehen epäillään käyttäneen hyväkseen pariakymmentä poikaa.

Rikosnimikkeinä ovat muun muassa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus ja seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta.

Rikosten epäillään tapahtuneen viime vuoden aikana pääsääntöisesti Tuusulan alueella ja Vantaalla. Uhrit ovat 14-19-vuotiaita.

– Tämä tuli joulun jälkeen ilmi, kun asianomistaja tuli tänne ilmoittamaan, että hänet on raiskattu. Siitä sitten lähti koko tämä vyyhti selviämään, tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen kertoo.

Rikoksista epäilty mies otettiin kiinni jo viime vuoden puolella ja hän on edelleen vangittuna.

Hyvärisen mukaan uusia epäilyjä ei enää ole tutkinnassa, vaan juttukokonaisuus on siirtymässä lähiviikkoina syyteharkintaan. Hän luonnehtii tapausta poikkeukselliseksi, mutta ei kuitenkaan ainutlaatuiseksi.

Rikosepäilystä kertoi ensin sanomalehti Keski-Uusimaa.

Päihteisiin liittyviä vastapalveluksia 

Hyvärinen kertoo, että uhrit ovat saaneet epäillyltä tekijältä vastapalveluksia seksuaalisista teoista. 

– Sanotaan näin, että ne ovat olleet päihteiden käyttöön liittyviä: välittämistä, toimittamista, hän kuvailee.

Uhrit ovat Hyvärisen mukaan myös osittain tunteneet toisensa.

– Nämä henkilöt ovat tunteneet hyvin pitkälti, ja sitä kautta he ovat tutustuneet tähän mieheen. He ovat tietäneet, että häneltä saa päihteitä, ja siitä on muodostunut tämä piiri, Hyvärinen kertoo.

Lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia on tullut Suomessa poliisin tietoon vuosina 2010-2014 noin 1100–1600 kappaletta vuodessa. Tutkimusten mukaan tuomituissa rikoksissa uhrit ovat erittäin usein tyttöjä. Tyttöjen osuus uhreista on ollut hieman yli 90 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat