Mainos

Tuusulan ammuskelu selviämässä

Tuusulassa yöllä sattuneen ampumavälikohtauksen yksityiskohdat alkavat selvitä. Poliisia ampunut mies kaappasi pakomatkallaan Hyrylässä haulikolla uhaten rekan kuljettajineen. Miehen vaatimukset johtivat lopulta rekan umpikujaan ja mies pakeni jalan. Poliisi sai hänet kiinni parin tunnin pakomatkan jälkeen. Tuusulan ampumavälikohtaus sattui, kun järvenpääläinen poliisipartio selvitti saamaansa hälytystä. Poliisit tarkastivat varastetuksi epäilemäänsä autoa, kun auton luona olleista miehistä toinen ampui poliisiauton kuljettajaa haulikolla. Molemmat pakenivat. Ampujan mukana olllut toinen mies ilmottautui puolen päivän aikaan itse poliisille. Ammutulla poliisilla ei ole enää hengenvaaraa.

Tuusula

Poliisia ampunut mies kaappasi pakomatkallaan Hyrylässä haulikolla uhaten rekan kuljettajineen. Poliisin takaa-ajamana häneltä laukesi vielä haulikko, mutta kukaan ei sillä kertaa loukkaantunut. Kohta sen jälkeen klo 4.37 poliisi otti miehen kiinni "käskyttämällä". Hän ei enää tehnyt vastarintaa. Dramaattisella pakomatkalla ampuja käski rekan kuljettajaa ajamaan määräämäänsä suuntaan, ja kun rekka oli ohittanut poliisiauton, mies oli käskenyt kääntymään kohti Helsinkiä. Tuusulantiellä hän oli sitten käskenyt kääntymään takaisin Hyrylään ja komentanut siellä jälleen ajamaan haluamaansa suuntaan. Sen jälkeen rekka oli joutunut umpikujaan ja sen kääntäminen oli hankalaa. Pakomatkalla ollut ampuja oli silloin hypännyt rekasta ja haulikko oli lauennut. Rekassa ollessaan hän oli poliisitutkimusten mukaan kertonut, ettei halunnut vahingoittaa kuljettajaa. Kun mies oli poistunut rekasta, kuljettaja oli ilmoittanut miehestä poliisille. Sen jälkeen haulikkomies tavoitettiin läheltä, Kievarinkaaren varrelta Hyrylän Shellin takaa.

Riihikallion tapatumien kulku

Kun järvenpääläinen poliisipartio yöllä kello 2.30 oli selvittämässä tarkastustehtäväänsä, se tapasi ennen kohdepaikkaa "epäilyttävissä" oloissa henkilöauton, jossa oli kaksi miestä. Ajoneuvoa epäiltiin anastetuksi, ja asia päätettiin tarkistaa. Poliisiauto ajoi auton luo, jolloin siinä olleet miehet poistuivat eri suuntiin. Poliisi päätti ensin tarkistaa ajajan. Poliisiauto ajettiin hänen lähelleen, mutta poliisit eivät ehtineet nousta autosta, kun mies nosti haulikon ja ampui. Laukaus osui kuljettajan paikalla ollutta poliisia vasempaan olkavarteen. Poliisiauton moottori kävi, joten kuljettaja kaasutti heti päästäkseen pois tulilinjalta. Silloin haulikkomies ampui vielä poistuvaa poliisiautoa ja laukaus osui takaikkunaan. Joitain hauleista osui samalla hetki sitten haavoittuneeseen poliisiin, nyt oikeaan olkavarteen. Poliisiauto ajettiin sen jälkeen läheisen Haukantien risteykseen, noin 200 metrin päähän ampumispaikasta, odottamaan apuvoimia ja sairasautoa. Sen kuljettaja vietiin sairasautolla sairaalaan, jossa hänet leikattiin aamupäivällä. Aamuisen tiedon mukaan hänellä ei ollut enää hengenvaaraa.

Poliisia ammutaan Suomessa erittäin harvoin

Virkavaltaa saatetaan kyllä uhata aseella, mutta poliiseja kohti ammutaan vain muutamia kertoja vuodessa. Tällä vuosikymmenellä neljä poliisia on ammuttu hengiltä, loukkaantumisia on viimeöisen lisäksi ollut yksi. Poliisia Tuusulassa ampunut mies jäi kiinni pian tapauksen jälkeen viime yönä. Haulikosta osumia saaneen poliisin vammat eivät ole hengenvaaralliset, eikä hänelle jääne pysyviä vammoja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.