Mainos

Tuusula haluaa ilotulitteet luvanvaraisiksi

Tuusulan kunta esittää ilotulitteiden käytön rajoittamista. Ilotulitusrakettien paukutteluun pitäisi vaatia lupaa ja rajoittaa rakettien tarjontaa. Ilotulitteiden hintoja voitaisiin nostaa esimerkiksi verotuksen kautta.

Tuusulalla on tuoreita kokemuksia ilotulitteiden tuomista ongelmista. Vaunukankaan koulu kärsi tammikuun alussa vakavia palo-, savu- ja vesivahinkoja tulipalossa, joka sai alkunsa ilotulitusraketista.

Kaksi koulun 12-vuotiasta oppilasta laittoi raketin koulun seinän vieressä sijainneeseen paperinkeräysastiaan. Keski-Uusimaa-lehden mukaan koulua oli huomautettu jo aiemmin liian lähellä seinää sijaitsevasta ovettomasta paperinkeräysastiasta, mutta kunta ei tehnyt asialle mitään.

Tuusulan kunnanhallitus päätti kuitenkin lähteä ilotulitteiden vastaiseen sotaan ja esittää muutoksia työ- ja elinkeinoministeriölle, sisäministeriölle, Suomen Kuntaliitolle ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Useat kaupungit ovat viime vuosina kieltäneet ilotulitteiden käytön keskusta-alueillaan. Viimeksi paukuttelu oli kielletty muun muassa Helsingin keskustassa. Asiaa mietitään parhaillaan myös työ- ja elinkeinoministeriössä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.