Mainos

Tuulivoimatuki nostaa sähkölaskua

Kuluttajien sähkölasku paisuu lisää ensi vuosikymmenellä, kun Suomeen ryhdytään pystyttämään runsaasti tuulimyllyjä. Tuulivoimainvestointeja potkitaan liikkeelle takuuhinnalla, jonka kustannukset kerätään sähkön käyttäjiltä.

Uusiutuvan energian tukimuotoja pohtinut työryhmä arvioi, että tyypillisen sähkölämmitteisen omakotitalon sähkölasku voi nousta enimmillään 68 euroa vuodessa. Kerrostaloasukkaalla sähkölasku nousee vain muutamia euroja vuodessa.

- Lisälasku sähkönkuluttajalle on mielestäni vähäinen, kun otetaan huomioon, että tuulivoima vähentää päästöjä ja tuo sitä kautta myös säästöjä kansantaloudelle, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) arvioi.

Pekkarinen pyrkii edelleen siihen, että uusiutuvan energian takuuhinta ei lisäisi paljon energiaa käyttävän teollisuuden energialaskua.

Lakiesitys tuulivoiman ja biokaasun tuesta on tarkoitus saada voimaan ensi keväänä. Pekkarinen pitää tärkeänä myös sitä, että kaavoitus- ja lupakysymykset eivät tarpeettomasti jarruttaisi suurten tuulivoimainvestointien käynnistymistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.