Mainos

Tuulilasi jäässä - pikkupoika jäi auton alle

Huolimaton huurteenpoisto auton tuulilasista on aiheuttanut tänä talvena useita vaaratilanteita Helsingissä.

Yksi pahimmista sattui syksyn ensimmäisten pakkasten aikaan Itä-Helsingissä, kun kuljettaja lähti liikkeelle raaputettuaan huurteen pois vain pienestä osasta tuulilasia.

- 10-vuotias poika oli koulumatkalla. Hän oli kiirehtimässä bussiin, kun auto törmäsi, kertoo komisario Timo Elasvuo Helsingin poliisista.

Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja lunta pyrytti hieman. Paikalle ensimmäisenä tulleet poliisit huomasivat heti, että auton kuljettajalla oli erittäin huono näkyvyys.

- Siinä oli onnea matkassa. Toki poika joutui sairaalaan, mutta onneksi hänelle ei käynyt sen pahemmin, Elasvuo kertoo.

Myöhemmin syyksi selvisi juuri huono näkyvyys: autoa kuljettanut mies oli vain hetken aiemmin lähtenyt kiireessä liikkeelle. Vaikka hän oli raapannut ikkunan ulkopuolelta, lasin sisäpinta oli yhä jäässä.

Leudot talvet ovat Elasvuon arvion mukaan lisänneet tapausten määrää.

- Näitä tapahtuu paljon. Kun talvet on mitä on, pakkapäivinä näihin kiinnitetään erityisen paljon huomiota. Myös poliisi joutuu näistä aika ajoin muistuttamaan ihan kirjallisestikin.

Jouluksi on jälleen luvassa pakkasia vesikelin jälkeen. Tällöin taas moni autoilija raaputtaa tuulilasin ulkopinnan ja lähtee liikkeelle, vaikka sisäpuolelta lasi olisi miten jäässä.

- Huurteisella tuulilasilla ajaminen on sama kuin teippaisi leivinpaperin tuulilasiin: ei siitä näe läpi juuri mitään, Elasvuo muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.