Mainos

Tuuli vaarallisen voimakasta - räntäsade piiskaa autoilijoita iltapäivällä

Sää on tänään hyvin samanlainen kuin eilen, mutta pohjoisen puoleinen tuuli puhaltaa vielä eilistä kylmemmin ja kovemmin ja viilentää säätä.

Tuulennopeus yltyy puuskissa jopa 20 metriin sekunnissa, varoittaa Ilmatieteen laitos.

– Pohjoistuuli myös voimistuu paikoin huomattavan kovaksi. Etelässä ja lännessä iltapäivällä puuskat voivat olla enimmillään lähes 20 metriä sekunnissa, kertoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Miina Manninen.

Lännessä on satanut viime yön aikana vettä, sillä lämpötila on pysynyt koko yön plussan puolella. Lännessä voi sataa iltapäivälläkin räntää, mutta pääosa Suomeen tänään saatavista sateista tulee lumikuuroina.

Ajokeli muuttuu huonoksi osassa maata päivällä tai iltapäivällä. Liikenneviraston mukaan keli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä osassa Pohjois-Pohjanmaan kuntia.

Muualla maassa vallitsee normaali talvikeli.

– Sateita saadaan vielä iltapäivälläkin, niistä voimakkaimmat Vaasasta kaakkoon yltävällä vyöhykkeellä, Manninen kertoo.

Iltaa kohti sää kirkastuu lännestä alkaen.

Lämpötila on suuressa osassa maata asteen-pari eilistä kylmempää. Ensi yön aikana sää kirkastuu suuressa osassa maata ja pakkanen kiristyy.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.