Mainos

Tuuli teki tuhojaan Karjalassa ja Savossa

Kova tuuli kaatoi tänään puita ympäri Pohjois-Karjalaa. Sähkölinjoille kaatuneiden puiden vuoksi ilman sähköä oli enimmillään yli 2000 taloutta. Lisäksi puiden kaatuileminen haittasi liikennettä ja katkoi myös puhelinlinjoja.

Outokummussa puu kaatui rivitalon päälle. Joensuussa puu taas rysähti vasten kirjastotaloa. Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Matti Saramäki arvioi, että tuuli puski nurin puita maakunnassa yhteensä usean kymmenentuhatta kuutiometriä.

Tuuli riehui myös Pohjois-Savossa

Voimakas tuuli katkoi kymmeniä puita sähkölinjoille myös Pohjois-Savossa. Tuuli irrotti myös veneitä eri puolilla maakuntaa. Alkuiltaan mennessä suurempia vahinkoja ei ollut tullut aluehälytyskeskusten tietoon.

Savon Voima sai useita kymmeniä vikailmoituksia. Vielä alkuillasta katkoksia oli noin kymmenessä kohteessa. Yhtiöstä arvioitiin, että viat saadaan kuntoon loppuiltaan mennessä. Sähkökatkokset alkoivat aamulla Ylä-Savossa. Päivän mittaan myräkkä levisi koko maakuntaan. Alkuillasta tuuli oli monin paikoin jo tyyntymään päin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.