Mainos

Tuuli kiusasi rannikoilla

Puuskittain myrskyksi äitynyt tuuli on tänään työllistänyt pääkaupunkiseudun ja muun Uudenmaan pelastustyöntekijöitä. Merellä myrskytuuli haittasi Helsingin ja Tallinnan välistä katamaraani- ja kantosiipialusliikennettä.

Helsingin pelastuslaitos oli iltaan mennessä saanut toistakymmentä ilmoitusta kaatuneista puista. Niistä yksi tukki joksikin aikaa illansuussa liikenteen Esplanadilla. Tuuli irrotti myös muutaman talon kattopeltejä ja kaatoi yhden peltisen savupiipun. Vastaavia ilmoituksia mm. kaatuneista puista kirjattiin myös muualla Uudellamaalla.

Myrskyn vuoksi kantosiipialukset pysyivät koko päivän satamassa, mutta katamaraanit liikennöivät aamun ensimmäiset vuorot. Nordic Jet Linen katamaraani lähti puolenpäivän jälkeen vielä toistamiseen Helsingistä kohti Tallinnaa, mutta palasi puolivälistä takaisin aluksen kapteenin todettua tuulen liian kovaksi.

Myrsky ja korkea vesi venekaluston vaarana

Syksyn ennätyslukemiin myrskytuulessa noussut merivesi työllisti merivartiostoa huonosti kiinnitettyjen veneiden perään itäisellä Suomenlahdella.

Tuuli ylti puuskissa rannikolla 23 metriin sekunnissa ja saaristossa sitäkin kovemmaksi. Meriveden korkeudeksi mitattiin Kotkan satamassa 93 senttimetriä yli normaalin.

Kotkassa irtosi illalla rannasta kaksi venettä tuuliajolle. Poijuun kiinnitetty vene puolestaan kolhi naapuriveneitä, ennenkuin aluehälytyskeskuksen pelastajat saivat sen aisoihin.

Syysmyrsky riehui myös läntisessä Suomessa

Myrskyksi yltynyt rajuilma ravisteli illalla myös Varsinais-Suomea. Puita kaatuili ja sähkölinjoja katkesi eri puolilla maakuntaa. Tuuli puhalsi Turussa lännestä 13 sekuntimetrin voimalla ja puuskissa 18 metriä sekunnissa. Merivesi nousi ja Itämerellä aallonkorkeus oli kahdeksan metriä.

Klo 20:n aikaan ei ollut tietoja ihmisille sattuneista vahingoista. Hätäraketti ja sairaankuljetus työllistivät Turun meripelastuskeskusta. Tuulen odotettiin talttuvan vasta aamupuolella yötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.