Mainos

Tuula Haatainen SDP:n varajohtajakisaan

Helsinkiläinen kansanedustaja Tuula Haatainen, 41, lähtee kisaamaan SDP:n varapuheenjohtajan paikasta. Haatainen kertoi tänään vastanneensa myönteisesti ehdokaspyyntöihin.

Eduskunnassa loppusyksystä 1996 istunut Haatainen on toiminut SDP:n naisjärjestön pääsihteerinä vuosina 1989-1996. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja valtiotieteiden maisteri.

Vuoden 1996 puoluekokouksessa Haatainen pyrki puoluesihteeriksi, mutta hävisi kisan Kari Laitiselle, joka jättää nyt tehtävän. Tällä kertaa Haatainen ei yritä puoluesihteeriksi, vaikka sopivia naisehdokkaita haetaankin tosi mielellä. Hän toivoo kuitenkin, että naisia löytyisi tavoittelemaan tehtävää.
Itse Haatainen sanoo pohdiskelleensa, että europarlamentaarikko Riitta Myller voisi olla hyvä puoluesihteeriksi.

Aiemmin SDP:n varapuheenjohtajan paikoista kilpailemaan ovat ilmoittautuneet oikeusministeri Johannes Koskinen sekä puolueen opiskelijajärjestön ehdokkaana helsinkiläinen Osku Pajamäki. Nykyisten varapuheenjohtajien Antero Kekkosen ja Säde Tahvanaisen odotetaan myös pyrkivän jatkamaan tehtävissään.

Mahdollisina puoluesihteeriehdokkaina on mainittu kansanedustaja Jouni Backman sekä SAK:n jäsenpalveluosaston johtaja Eero Heinäluoma. Backman on tosin tehnyt selväksi, että hän edellyttää ensin melkoista remonttia puoluesihteerin toimenkuvaan. Heinäluoma ei kertomansa mukaan pidä kiirettä sen ratkaisemisella, lähteekö todella kisaan vai ei.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.