Mainos

Tuula Arkio päättää seuraavan Finlandian saajan

Kulttuurineuvos Tuula Arkio päättää, kuka saa ensi joulukuussa jaettavan kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -palkinnon saajan valitsee viittomakielinen rap-artisti Signmark alias Marko Vuoriheimo ja Tieto-Finlandia-palkinnon saajasta päättää Sampo Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Palkinnot ovat 30 000 euroa ja erilliset valintalautakunnat valitsevat vuoden kirjatarjonnasta enintään kuusi ehdokasta jokaiseen sarjaan.

Finlandia-valintalautakunnan puheenjohtaja on Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen professori Liisa Steinby ja jäsenet kriitikko, Oriveden Opiston sanataiteen opettaja Olavi Jama ja Aamulehden yhteyspäällikkö Saara Vesikansa.

Finlandia Junior –ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi Kerhokeskuksen toiminnanjohtaja, KT Minna Riikka Järvinen ja jäseniksi luokanopettaja, tietokirjailija Katariina Solastie ja lasten- ja nuortenkirjastonhoitaja, kirjavinkkari Reetta Saine.

Tieto-Finlandia-lautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska ja jäseniksi ekonomisti, journalisti Max Arhippainen ja vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.