Mainos

Tutustu rohkeasti Tallinnan rosoisempiin baareihin

Tallinnan matkailijan kannattaa uskaltautua ydinkeskustaa kauemmaksi yöelämän perässä, kehottaa vuosikymmenet kaupungin kapakoita kolunnut yrityskonsultti Pekka Linnainen. MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman Linnaisen Baarimiehen Tallinna -kirja on oiva opas Tallinnan yöelämään. Opaskirja onkin tarpeen, sillä parhaat baarit eivät aina osu turistille tutuille alueille.

Aidoin tunnelma löytyy Linnaisen mukaan laitakaupungin korttelikapakoista ja kellaribaareista, jotka ovat Raatihuoneen torin kulmilta jo kadonneet. Linnainen suosittelee uskaltautumaan esimerkiksi pahamaineisen Lasnamäen baareihin, joista iso tuoppi voi vielä irrota yhdellä eurolla.

– Nämä kellaribaarit edustavat samaa kuin parhaat pubit englantilaisissa pikkukylissä tai huoltoaseman baarit vanhaan aikaan Suomessa, Linnainen intoilee.

Tällaisia elämämakuisia marginaalimestoja ei Linnaisen mukaan Helsingistä löydä.

Halpojen tuoppien perässä Tallinnan pohjoisosiin suuntaavan on silti syytä pitää kukkaroaan silmällä ja järki mukana. Linnainenkin tunnustaa siirtävänsä kukkaronsa etutaskuun hypätessään Kopliin vievään ratikkaan, vaikka hän pitääkin Virukatua Tallinnan vaarallisimpana seutuna. Linnainen rohkaisee silti tutustumaan Tallinnan yöelämän rosoisempaan puoleen.

–Tehtävä on täällä Tallinnassa vastaava kuin Elias Lönnrotilla Uhtuan suunnassa, pitää samoilla ja kiertää ja kerätä kansanperinnettä.

Katso yrityskonsultti Pekka Linnaisen haastattelu: (Huomenta Suomi 19.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.