Mainos

Tuttu lomakohde voi olla turmanloukku – suomalaiskuolemat kasvussa ulkomailla

Suomalaisten kuolemat ulkomailla yleistyvät vuosi vuodelta. Viime vuonna ulkomailla kuoli 342 suomalaista, eli keskimäärin lähes yksi päivässä.

Ulkoministeriön mukaan kehityksen taustalla on suomalaisten kasvava into matkustaa ja muuttaa ulkomaille asumaan. Lukeman odotetaan nousevan entisestään suurten ikäluokkien eläköityessä.

– Jos ajatellaan kahdesta neljään vuotta taaksepäin, niin (kuolleiden lukumäärä) oli 300:n paikkeilla, ulkoministeriön hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Kari Lehtonen taustoittaa.

Kuolinsyiden kirjo on laaja: tapaturmia, sairauksia, itsemurhia, luonnollisia kuolemia ja myös tappoja.

Väkivaltaisiin kuolemiin törmää etenkin suosituimmissa turistikohteissa, esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolla, Turkissa ja Thaimaassa, mutta myös Virossa.

– Ei niitä paljon ole (kaikista kuolemista), mutta toistuvastihan niitä tulee. Maiden Suomen-edustustot varoittavat kotisivuillaan tietyistä kaupunginosista, joihin ei kannata mennä (niissä rehottavan rikollisuuden takia), Lehtonen kertoo.

Rikoksen uhriksi joutuu Lehtosen mukaan ulkomailla päivittäin keskimäärin viisi suomalaista. UM:n Lehtonen kehottaa pitämään aistit valppaana lomallakin.

– Sen verran kannattaa varoa, ettei irrota kaikkia nyörejä. Edustustotkin korostavat välttämään muun muassa yksin liikkumista.

Viimeisin huono uutinen kantautui Suomeen Turkin Antalyasta. 47-vuotias suomalaisnainen löydettiin kuolleena vuokratalosta kaksi viikkoa sitten. Naisen löysi hänen ystävänsä.

Päivää ennen kuolemaansa nainen oli ilmoittanut poliisille tulleensa raiskatuksi. Raiskauksesta epäilty mies on vangittu. Ystävän mukaan nainen oli raiskattu asunnossa, jota mies oli näyttämässä vuokrausta varten.

Juttua on täsmennetty Turkissa kuolleen suomalaisnaisen osalta naisen ystävän tiedoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.