Andreas Lubitzin nimi singahti torstaina hetkessä koko maailman tietoisuuteen, kun ranskalaiset onnettomuustutkijat sanoivat epäilevänsä häntä Germanwingsin koneen tahallisesta lentämisestä päin vuorta Ranskan Alpeilla.  

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere korosti heti tuoreeltaan, että Lubitzilla ei tiettävästi ollut minkäänlaisia yhteyksiä terroristijärjestöihin.    

28-vuotiaan saksalaismiehen tiedetään työskennelleen Germanwingsillä syyskuusta 2013 lähtien. Lufthansan koulutuskeskuksessa Bremenissä koulutetulle perämiehelle oli kertynyt lentokokemusta 630 tunnin verran.  

Juoksemista harrastava Lubitz asui vanhempiensa luona Montabaurin pikkukaupungissa Saksan länsiosassa. Hänellä oli myös asunto Düsseldorfissa, jonne Germanwingsin kone oli Barcelonasta tiistaina lentämässä.  

Poliisi asetti torstaina vartion Lubitzin kotitalon luo Montabaurissa. Saksalaisen Stern-lehden mukaan Lubitzin vanhemmat olivat jo ehtineet matkustaa onnettomuuspaikalle Ranskan Alpeille.  

Aktiivista elämää elänyt Lubitz poseerasi Facebook-sivuillaan valokuvassa San Franciscon Golden Gate -sillan kupeessa.  

Lubitz oli jäsenenä Montabaurin lähistöllä toimivassa LSC Westerwald -ilmailukerhossa, johon hän oli liittynyt jo teini-ikäisenä.  

Uutistoimisto Reutersin haastattelemat Lubitzin kerhokaverit olivat torstaina erittäin yllättyneitä tiedoista, joiden mukaan hän olisi lentänyt koneen tahallaan vuorta päin.  

Stern-lehden mukaan Lufthansan sisällä oli liikkunut huhuja Lubitzin mielenterveysongelmista, mutta hänen kerhokaveriensa mukaan tällaisesta ei ollut jälkeäkään.  

Kerhokaverien mukaan Lubitz oli normaali, mukava ja hauska nuori mies. Hän suoritti purjelentokerhossa viime syksynä kertauskurssin, joten hänet muistetaan kerhossa hyvin.  

Ilmailukerhon pitkäaikaisen jäsenen Peter Rueckerin mukaan Lubitz oli sosiaalinen kaveri eikä minkäänlainen erakko. Lubitz oli iloinen työpaikastaan Germanwingsillä ja hänellä tuntuivat asiat olevan hyvin.  

-Olen sanaton. Minulla ei ole tälle mitään selitystä. Andreaksen tuntien tämä on minulle täysin käsittämätöntä, Ruecker sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat