TuTo tosissaan tyrkyllä SM-liigaan

Jääkiekon Mestiksessä toisena oleva ja ennätykselliset 17 peräkkäistä voittoa napsinut TuTo on tosissaan tavoittelemassa liiganousua. Sen pahin kilpailija lienee Mestiksen runkosarjan todennäköisesti voittava Vaasan Sport.

- Vuodesta 2004 lähtien olemme pelillisesti sekä taloudellisessa että hallinnollisessa suunnittelussa määrätietoisesti tähdänneet liiganousuun, vakuuttaa TuTo Hockeyn markkinointipäällikkö Ville Heinonen.

TuTo toimitti 31. tammikuuta SM-liigalle sen vaatiman välitilinpäätöksen. Siinä ilmeni, että seuran liikevaihto ajalla 1. toukokuuta-31. joulukuuta 2006 oli 345 527 euroa, ja voitto ennen veroja oli 7317 euroa. Kuluvan kauden liikevaihto nousee Heinosen mukaan noin puoleen miljoonaan euroon. Pankkilainaa seuralla on vain 30 000 euroa.

Heinosen mielestä TuTo täyttää riittävän hyvin liigan esittämät kriteerit nousun mahdollistamiseksi. Jos ne vaaditaan kirjaimellisesti, niin silloin voidaan hänen mielestään hyvällä syyllä puhua kilpailun rajoittamisesta.

- Liiga edellyttää 2,4 miljoonan euron budjettia. Olemme realistisin perustein laskeneet, että pystymme nostamaan budjettimme 1,8 miljoonaan. Kupittaan uutta 3000 istumapaikan hallia voidaan tarpeen vaatiessa kasvattaa seisomapaikoilla, vaikkei siitä liigan vaatimaa 5000 katsojan hallia saakaan. Juniorijoukkueet ja sopimuspelaaja-asiat ovat kunnossa, Heinonen kertoo.

TuTon pelillistä valmiutta on kehittänyt päävalmentajana Ismo Lehkonen, joka jatkaa edelleen pitkällä sopimuksella.

- Olemme pyrkineet määrätietoisesti rakentamaan nuorista pelaajista liigakelpoista joukkuetta. Työ jatkuu edelleen, vaikka tuloksetkin alkavat jo näkyä. Joukkueessamme on Mestiksen paras maalivahti Juha Kuokkanen ja paras pistemies Tero Forssell sekä kolme hyvin toimivaa kentällistä, Lehkonen laskee.

Hänen mukaansa liiganousu tietysti asettaisi uusia vaatimuksia, sillä kokeneita runkopelaajia silloin tarvittaisiin lisää. Tällöin olisi varattava paikkoja myös ulkomaalaisille vahvistuksille.

Lehkonen ei halua ottaa suoraa kantaa liigan ja Mestiksen joukkueiden pelitason eroon, mutta rivien välistä voi lukea, ettei siinä niin hirmuisia eroja ole.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat