Mainos

Tutkivan journalismin palkinto HS:n juttusarjalle huumepoliisin epäselvyyksistä

Tutkivan journalismin yhdistys on antanut Lumilapio 2013 -palkinnon Helsingin Sanomissa julkaistulle juttusarjalle, joka käsitteli Helsingin huumepoliisin toiminnan epäselvyyksiä.

Lumilapion saivat Helsingin Sanomien toimittajat Susanna Reinboth ja Minna Passi. Palkinto on tunnustus korkeatasoisesta tutkivasta journalismista.

Raadin mukaan Reinboth ja Passi ovat tehneet perusteellista selvitystyötä Helsingin huumepoliisin ja sen päällikön toimista. Jutuissa paljastetaan muun muassa poliisin poikkeukselliset käytännöt tietolähdetoiminnassaan.

Juttusarja toi viranomaistoiminnasta yleisölle merkittävää uutta tietoa, jonka hankkiminen on aihepiirin luonteen takia erittäin työlästä. Työ on myös vaatinut tekijöiltään poikkeuksellista paineensietokykyä, raati perusteli. 

Tutkivan journalismin yhdistys palkitsi myös elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Jääraappa-palkinnolla. Jääraappa on tunnustus avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämisestä yhteiskunnassa.

Evira sai tunnustuksen vime vuonna avatusta Oiva-nettipalvelustaan, jossa kuka tahansa voi perehtyä kuntien elintarvikevalvonnan raportteihin.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.