Mainos

Tutkintavankiloiden määrä nousussa

Lisäyksellä torjutaan yliasutusta. Miehille tarkoitettuja tutkintavankiloita on lokakuusta alkaen kaikissa aluevankiloissa, naisille tutkintavankiloita on kaikkialla muualla paitsi Kaakkois-Suomessa.

Tutkintavankiloita on pian aiempaa enemmän. Oikeusministeriön asetuksen mukaan tutkintavankeja voidaan sijoittaa ensi kuun alusta lähtien 14:ään eri vankilaan, kun tähän asti sijoituspaikkoja on ollut 10.

Lainsäädäntöneuvos Ulla Mohell sanoo, että lisäyksellä pyritään tasoittamaan vankien määrää eri vankiloissa ja välttämään näin yliasutusta. Tarkoituksena on, että uusiin tutkintavankiloihin sijoitetaan pääasiassa muutoksenhakukäsittelyä odottavia eli käräjäoikeuden päätöksen jo saaneita vankeja, joiden jutut odottavat hovi- tai korkeimman oikeuden ratkaisua.

Ministeriön asetuksen mukaan tutkintavankiloina voivat vastaisuudessa toimia uusina Riihimäen, Konnunsuon, Sukevan ja Pelson vankilat. Lisäksi tutkintavankeja vastaanottavat Jokelan, Vantaan, Hämeenlinnan, Vaasan, Kylmäkosken, Turun, Mikkelin, Kuopion, Pyhäselän ja Oulun vankilat.

Lokakuussa voimaan tulevassa vankilaorganisaatiouudistuksessa Suomen nykyisistä vankiloista muodostetaan viisi aluevankilaa. Ne koostuvat sijoittajayksiköstä ja erityyppisistä vankiloista.

Miehille tarkoitettuja tutkintavankiloita on lokakuusta alkaen kaikissa aluevankiloissa. Naisten tutkintavankiloita on kaikkialla muualla paitsi Kaakkois-Suomessa.

Tutkintavanki on rikoksesta epäilty, jonka tuomioistuin on päättänyt vangita esitutkinnan ja oikeudenkäynnin ajaksi. Vangitsemispäätöksen jälkeen vangittu on viipymättä vietävä tuomioistuinta lähimpänä sijaitsevaan tutkintavankilaan tai erityisestä syystä muuhun tutkintavankilaan.

Lain mukaan tutkintavanki on sijoitettava pääsääntöisesti eri vankilaan tai eri osastolle kuin rangaistusta suorittavat vangit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.