Mainos

Tutkintavankien määrä selvässä nousussa

MTV3:n uutisten selvityksen mukaan tutkintavankien määrä on noussut ja vangitsemisaika pidentynyt. Syynä ovat lisääntyneet tuomiot huumerikoksista.

Tutkintavankien määrä on nousussa ja vangitsemisten kesto pitenemässä. MTV:n uutiset tutki Helsingin käräjäoikeuden vangitsemispäätöksiä ja totesi, että käräjäoikeudessa vangittiin viime vuonna parikymmentä prosenttia enemmän epäiltyjä kuin aiempina vuosina. Samalla vangitsemisten kestot ovat pidentyneet selvästi.
Vangitsemiset lisääntyivät erityisesti viime vuonna. Myös vangitsemisten kestot pidentyivät selvästi: muutaman vuosi sitten tutkintavankeuden kesto oli noin kuukausi, mutta viime vuonna vangitsemisajat olivat pidentyneet jo puoleentoista kuukauteen.

Helsingin huumepoliisin rikoskomisarion Raimo Paakkalan mukaan muutoksen taustalla on ulkomaalaisten tekemien törkeiden huumerikoksien lisääntyminen.

-Heidän (ulkomaalaisten) saaminen juttujen pääkäsittelyyn olisi hankalaa, mikäli heidät kuulustelujen jälkeen laskettaisiin vapaaksi, Paakkala selittää tutkintavankeusaikojen pidentymistä.

Huumevankien määrän nousu selittää myös vangitsemisajan pidentymisen. Huumevyyhdin selvittäminen kestää yleensä pidempään kuin muiden rikosten tutkinta. Tavanomaista on, että tutkinta-aika venyy huumerikoksissa kahdesta neljään kuukautta ja poikkeustapauksissa jopa yli puoleen vuoteen.

(MTV3)
Lue lisää selvityksestä MTV3:n erikoissivuilta
(Seitsemän uutiset 04.03.).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja