Mainos

Tutkintalautakunta pyytää havaintoja Hawkin lennosta

Hawk-harjoituskoneen eilisen turman tutkinta jatkuu. Tutkintalautakunta pyytää nyt apua mahdollisilta silminnäkijöiltä. Turmassa menehtyi hävittäjän lentäjä.

Siikaisten Hawk-turman tutkintalautakunta toivoo, että onnettomuuden silminnäkijät ilmoittaisivat näkö- ja kuulohavainnoistaan poliisille.

Suihkuharjoituskoneen lentoon liittyvät yleisöhavainnot mahdollisesti auttavat selvittämään turman syitä. Lentäjän kuolemaan johtaneen onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa.

Ilmavoimien esikunnan mukaan onnettomuuden maastotutkinta kestänee Siikaisissa Satakunnassa noin viikon. Tärkeänä osana maaston haravointia on lennon aikaisen videokuvan ja radioliikenteen tallentaneen videotallentimen etsintä.

Putoamisjälkien ja alastulossa leikkautuneiden puiden perusteella koneen arvioidaan iskeytyneen maahan loivasti kallistuneena noin kolmenkymmenen asteen kulmassa.

Onnettomuuskoneelle kertyi 4000 lentotuntia

Onnettomuuskone kuului 1980-luvun alkupuoliskolla hankittuun ensimmäiseen erään. Sille oli kertynyt noin 4000 lentotuntia. Suihkuharjoituskoneiden on määrä toimia koulutuskoneina ilmavoimissa noin vuoteen 2015.

Hawk oli eilen normaalin määräaikaishuollon jälkeisellä siirtolennolla Hallista Porin kautta Kauhavalle. Koneelle tehtiin huollon jälkeen Jämsässä kaksi koelentoa. Niiden aikana ei havaittu mitään epätavanomaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.