Mainos

Tutkinta valmistui: Valelääkäreitä epäillään törkeistä rikoksista

Helsingin poliisi on saanut pääosin valmiiksi niin sanotun valelääkäritutkinnan. Kahta lääkärinä esiintynyttä miestä epäillään muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä.

Helsingissä lääkärinä työskennelleen Esa Laihon sekä pirkanmaalaisen miehen epäillään toimineen Suomessa lääkärinä väärennetyillä tutkintotodistuksilla. Molempien tutkintotodistukset oli hankittu Venäjältä Pietarista.

Helsinkiläinen Laiho ehti työskennellä harjoittelijalääkärinä ja lääkärinä vuodesta 2001 alkaen aina kiinnijäämiseensä marraskuuhun 2011 saakka. Itsenäisenä laillistettuna lääkärinä hän toimi joulukuusta 2005 lähtien.

Pirkanmaalainen valelääkäri toimi harjoittelijalääkärinä lokakuusta 2008 alkaen ja haki lääkärin rajoitettua toimilupaa syyskuussa 2011. Hän jäi kiinni samoin viime vuoden marraskuussa.

Lisärikosten esitutkinta vielä kesken

Esa Laihon tapauksen yhteydessä on tutkittu Yhdysvalloissa asuvan suomalaisen miehen osuutta. Samoin on tutkittu venäläisen kontaktihenkilön osallisuutta. Heitä epäillään avunannosta törkeään petokseen ja törkeään väärennökseen.

Kesken on vielä esitutkinta epäillystä törkeästä petoksesta, jossa Laihon epäillään laskuttaneen yhtiöllään väärin perustein Helsingin kaupunkia vuokralääkäritoiminnassa.

Lisäksi on kesken esitutkinta epäillyn henkilörekisteririkoksen johdosta. Siinä Laihon epäillään urkkineen luvatta potilastietoja.

Hallussa huumaavia lääkkeitä

Esitutkinnassa on jo valmistunut syyteharkintaan toimitettu pöytäkirja huumausainerikoksesta, jossa Laihoa epäillään pienehkön määrän huumausaineiksi luettavien lääkeaineiden hallussapidosta.

Hänen omaisuuttaan on määrätty käräjäoikeuden päätöksellä hukkaamiskieltoon ja vakuustakavarikkoon 800 000 euron edestä.

Poliisin tietoon ei ole tullut hoitovirhe- tai kuolemantapausepäilyjä. Myöskään uusia valelääkäriepäilyjä ei ole paljastunut.

Viime vuonna paljastuneiden valelääkäritapausten synnyttämän kantelujen ja tarkastuspyyntöjen suman purkaminen jatkuu yhä valvontavirasto Valvirassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.