Mainos

Tutkinta New Orleansin poliisin toimista laajenee

Yhdysvalloissa tutkitaan poliisin toimia New Orleansissa hirmumyrsky Katrinan yhteydessä. Osaa poliiseista epäillään ryöstelystä, osan kohdalla ihmetellään mikseivät he saapuneet töihin myrskyn aikana.

Tutkinta New Orleansin poliisin toimista hirmumyrsky Katrinan ympärillä laajenee. Kaupungin poliisilaitoksen mukaan 250 poliisia voi saada rangaistuksia työpaikkansa luvattomasta jättämisestä kriisin aikana. Toistakymmentä poliisia on joutunut rikostutkimusten kohteeksi varkauksista epäiltyinä ja heidän määränsä saattaa kasvaa.

Jopa kolmanneksen New Orleansin noin 1500 poliisista arvellaan jääneen ilmoittautumatta työpaikoilleen Katrinan iskettyä. Poliisijohto sanoi katastrofin jälkimainingeissa, että suurin osa heistä oli joko itse saarroksissa tai viemässä omaisiaan turvaan, ja että he ilmoittautuivat myöhemmin palvelukseen.

Myöhemmin on kuitenkin käynyt ilmi, että moni jätti lopullisesti työpaikkansa. New Orleansin poliisi joutui hirmumyrskyn jälkeisinä päivinä valtavaan paineeseen taistellessaan yksin nousevaa tulvavettä ja kaupungissa valloilleen päässyttä anarkiaa vastaan.

Kaksi New Orleansin poliisia teki itsemurhan Katrinan jälkeisinä päivinä syyskuun ensimmäisellä viikolla. Toinen päivänsä päättäneistä oli poliisipäällikkö Eddie Compassin apulainen.

Compass erosi tehtävästään keskiviikkona. Hänen seuraajakseen nimitetty Warren Riley lupaa nyt laajentaa tutkimuksia, joista osa liittyy myös poliisin mahdollisesti tekemiin rikoksiin.

12 poliisia on pidätetty toistaiseksi virastaan, koska heitä epäillään varastelusta. Paikan päältä otetut videokuvat todistavat, että järjestystä pitämään tulleet poliisit osallistuivat itsekin mm. Wal-Mart -tavaratalon hyllyjen tyhjentämiseen.

- Aloitimme tutkimukset nähtyämme videon, Riley sanoi tiedotustilaisuudessa.

Riley painotti, että poliisit tarvitsivat muiden kaupunkiin jääneiden tavoin hädässään ruokaa, vettä ja vaatteita. Raja tutkimuksissa vedetäänkin siihen, millaisia tavaroita poliisien on nähty liikkeistä vievän.

Esimerkiksi autoliikkeestä Cadillaceja ottaneet poliisit saavat Rileylta synninpäästön. Päällikön mukaan poliisit käyttivät autoja vain varkaiden väijymiseen.

Tusinan virasta pidätetyn epäillään ottaneen liikkeistä ja hotelleista sellaisia laitteita, joita he eivät tarvinneet virantoimituksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.