Mainos

Tutkinta: Lentäjän virhe aiheutti Puolan presidentin lentoturman

Puolan presidentin turmakoneen mustien laatikoiden alustava analyysi tukee arvioita, joiden mukaan lentäjän virhe aiheutti koneen putoamisen.

- Todistusaineisto osoittaa, että lentäjän virhe johti onnettomuuteen, uutistoimisto Interfax siteerasi tutkinnasta perillä olevaa tahoa.

Aineistossa ovat mukana ensimmäiset tiedot mustien laatikoiden tallenteista.

Interfaxin mukaan aineistossa ei ole mitään todisteita siitä, että joku koneen korkea-arvoisista matkustajista olisi pakottanut lentäjät laskeutumaan Smolenskiin.

Venäjän viranomaiset ovat jo aiemmin saaneet selville, että presidentin koneen maahansyöksy ei johtunut tulipalosta tai räjähdyksestä.

Puolan ylin syyttäjä puolestaan sanoi torstaina, että turmakoneen miehistö tiesi jo ilmassa, että he eivät selviä laskeutumisesta hengissä.

- Syyttäjän saaman aineiston perusteella voi sanoa, että miehistö tiesi edessä olevan katastrofin väistämättömäksi, muotoili pääsyyttäjä Andrzej Seremet.

Presidentti Lech Kaczynskia kuljettanut puolalainen lentokone tuhoutui pudottuaan Smolenskin lentokentän lähistölle viime lauantaina. Kaikki koneessa olleet 96 ihmistä kuolivat.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.