Tutkinnanjohtaja: Todistajansuojelulla ei käyty kauppaa Aarnio-jutussa

Syyttäjille takaisku Aarnio oikeudenkäynnissä 2:01

Aarnio-jutussa syytetyn ns. Malmin naisen kanssa ei ole pyritty käymään kauppaa todistajansuojelulla, sanoo Aarnio-jutun tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä Jukka Haavisto STT:lle.

Nainen sanoi oikeudessa, että häntä koskevista syytteistä olisi luovuttu, jos hän olisi suostunut todistajansuojeluun. Naista on kuultu oikeudessa todistelutarkoituksessa tänään.  

Haaviston mukaan tällaista kaupankäyntiä ei ole ollut.  

-Eihän semmoista kaupankäyntiä ole olemassa. Jos joku on epäilty, hän on epäilty. Jos hän on todistaja, hän on todistaja.

Haaviston mukaan päätöksen todistajansuojelusta olisi tehnyt käytännössä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

-Kyllähän naisen asiat on tutkittu rikosasiana ihan samalla tavalla kuin muidenkin, Haavisto sanoo.

"En tiedä rahoista"

Malmin nainen kertoi oikeudessa saaneensa krp:ltä myös lahjoja. Naisen mukaan postiluukusta putoaa joka kuun lopussa rahaa, ja lisäksi poliisi on antanut hänelle puhelimia ja puheaikaa. Nainen mainitsi oikeudessa myös saamastaan skootterista.  

Haavisto sanoo, ettei ole tiennyt minkäänlaisista rahalähetyksistä. Hän ei halua ottaa kantaa siihen, miltä rahalähetykset postiluukussa kuulostavat.  

-Rahan pudottamisesta postiluukusta en tiedä mitään.

Keskusrikospoliisin menetelmät herättivät hämmennystä jo kesällä. Nainen kertoi oikeudessa, että hänet oli viety yllättäen kuulusteluun poliisin tarjoamien Irish coffee -drinkkien jälkeen.

Syyttäjät ovat luonnehtineet naisen osuutta merkittäväksi palaksi kokonaisuuden kannalta. 

Lue myös:

    Uusimmat