Tutkinnanjohtaja: Myrkytyksestä epäilty siirsi rahaa vanhuksen tililtä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee parhaillaan iäkkään naisen murhasta epäillyn sairaanhoitajan vangitsemista.

Epäilty istui salissa vaisuna, verkkareihin pukeutuneena.   
Poliisi epäilee, että mies myrkytti 84-vuotiaan naisen Salossa salatakseen itsensä ja puolisonsa tekemät omaisuusrikokset. Poliisi ei kommentoi mitenkään mahdollista myrkkyä.

Tutkinnanjohtaja Pertti Läksy kertoi ennen istunnon alkua, että epäilty on kuulusteluissa puhunut, muttei juurikaan auttanut tutkintaa.

Läksyn mukaan epäilty on saanut käyttöönsä vanhuksen pankkitunnukset ja sitä kautta siirtänyt rahaa tililleen. Nyt rahat ovat kateissa.

Poliisin mukaan iäkäs nainen oli saatu suostuttelemalla tekemään testamentti. Testamentin on tehnyt lakimies ja se on poliisin mukaan muodollisesti pätevä.

Iäkkään naisen omaiset olivat olleet tyytymättömiä naisen saamaan hoitoon ja hankkivat edunvalvojan. Kun edunvalvoja pääsi katsomaan naisen tilejä viime touko-kesäkuussa, hän huomasi rahansiirrot. Poliisi kertoo, että naisen hoito järjestettiin muutoin, mutta sairaanhoitaja ja hänen puolisonsa jatkoivat tiivistä yhteydenpitoa naiseen. Tutkinnanjohtajan mukaan yhteyttä pidettiin lähes päivittäin.

Tutkinnanjohtajan mukaan käteistä rahaa ja koruja epäillään viedyn lisäksi noin kymmeneltä vanhukselta. Kyse on vähintään tuhansista euroista. Tutkinnanjohtajan mukaan näyttää siltä, että kun tilaisuus tuli, sitä myös käytettiin. Hoivayrityksen asiakkaat ovat olleet Salon seudulta.

Lue myös:

    Uusimmat