Tutkimusryhmä epäilee kotimaisen ruoan saatavuutta tulevaisuudessa – ei yhtäläisiä mahdollisuuksia ravitsevaan ruokaan

Kotimaisen ruoan saatavuus tulevaisuudessa ei ole itsestään selvää, kertoo Jyväskylän yliopiston tutkimusryhmä.

Tutkimushankkeen mukaan suurin osa suomalaisista elää yltäkylläisyydessä, mutta pienituloisille ruoka on kallista. Ruoan hinnan alentaminen ei välttämättä kuitenkaan olisi kestävä ratkaisu, koska se voisi heikentää alkutuottajien sekä elintarvikealan pk-yritysten toimintaedellytyksiä.

Tutkimushankkeen mukaan kaikilla suomalaisilla ei ole yhtä hyviä mahdollisuuksia saada riittävästi turvallista ja ravitsevaa ruokaa aktiivista elämää varten. Tutkimusryhmä pitää suurena ongelmana sitä, että Suomesta puuttuu kokonaisvaltainen ruokapolitiikka.

Ryhmä kartoitti Suomen ruokaturvan tilaa ja ruokajärjestelmän haavoittuvuuksia Koneen Säätiön rahoittamassa kolmivuotisessa tutkimushankkeessa.

Lue myös:

    Uusimmat