Mainos

Tutkimus: Yritysten parannettava riskienhallintaa

Tuore tutkimus osoittaa, että yritykset ymmärtävät riskinhallinnan merkityksen liiketoiminnalleen. Käytännössä riskienhallinnan toteutus kuitenkin ontuu.

VTT:n tutkimuksen mukaan yritykset ymmärtävät Suomessa yhä paremmin, että hallittu riskinotto luo mahdollisuuden kotimaiseen ja kansainväliseen menestykseen.

Yritykset eivät kuitenkaan osaa ilman asiantuntija-apua hyödyntää riskienhallintaa tarpeeksi tehokkaasti. Ne odottavat ohjausta viranomaisilta ja muun muassa tutkimuslaitoksilta. Hyvä riskienhallinta onkin uusi haaste erityisesti kuntien palveluliiketoiminnalle.

VTT on tarkastellut erityisesti pk-yritysten riskienhallintaa. Pk-yritys on usein alihankkija, joka ottaa kannettavakseen päämiehen sille siirtämät riskit.

Yrityksiä ovat ajaneet riskien käsittelemiseen muun muassa suositus hyvästä hallintotavasta sekä uusi työturvallisuuslaki. Yhteiskunnallista painetta riskienhallintaan tulee tarpeesta varmistaa yhteiskunnalliset perustoiminnot, kuten energianjakelu sekä vesi- ja viemärihuolto. Kansainvälisen liiketoiminnan ja verkottumisen riskeihin heijastuu puolestaan erityisesti terrorismin uhka.

VTT:n tutkimukseen osallistui yli sata erikokoista organisaatiota eri aloilta. VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.