Tutkimus: Ylipainoon pitää puuttua jo vauvaiässä

Ylipainokierre alkaa joka neljännellä lapsella jo kolmen kuukauden ikään mennessä, kertoo tuore amerikkalaistutkimus. Virginiassa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin lähes kahdensadan lapsen ylipainon kertymistä.

Tutkijat huomasivat, että tavallisimmin ylipainon puolelle siirrytään noin 15 kuukauden ikään mennessä.

-Valitettavasti myytti pulleasta, terveestä vauvasta on sitkeässä huolimatta lasten ylipainon yleisyydestä. Vain 20-50 prosentissa tapauksista lasten ylipaino diagnosoidaan, ja vielä harvemmin ylipainoa hoidetaan tehokkaasti, tutkijat totesivat Clinic Pediatrics -julkaisussa.

Tutkimuksessa pyrittiin hahmottamaan, missä ikävaiheessa ylipaino tyypillisesti alkaa. Tutkijat toteavat päätelmissään, että lasten painonlisäyksen seuraaminen pitäisi aloittaa mahdollisimman varhain. Heidän mukaansa varhainen puuttuminen lihomiseen on helpompaa kuin yritykset saada ylipainoisia lapsia laihtumaan.

Vuonna 2007 tehdyn selvityksen mukaan lähes puolet amerikkalaislapsista on ylipainoisia tai vaikeasti ylipainoisia. Yhdysvalloissa on juuri käynnissä Michelle Obaman suojelema kampanja lasten ylipainon suitsimiseksi.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat