Mainos

Tutkimus: Vihreiden imago jyrkässä alamäessä

Vihreän liiton imago on jyrkässä alamäessä kunnallisvaalien alla, kertoo tutkimus.

Puolueiden sisäiseen käyttöön tehtävässä, luottamuksellisessa imagotutkimuksessa vihreät ovat pitäneet useita kärkisijoja 1990-luvun lopulta saakka, mutta tuoreimmassa tutkimuksessa imago on heikompi kuin koskaan.

Suuret puolueet ovat tehneet sisäiseen käyttöön omia, luottamuksellisia imagotutkimuksiaan vuodesta 1991 asti. Tutkimuksissa mitataan ihmisten suhtautumista puolueeseen ja eri puolueiden houkuttelevuutta. Vihreät ovat olleet mittausten kärjessä 1990-luvun lopulta saakka, mutta nyt suunta on jyrkästi alaspäin eli puolueella on hätä kädessä.

MTV:n uutisten tietojen mukaan vihreät kärsivät tutkimuksessa "aiempaa enemmän uskottavuuden puutteesta." Tutkimuksen mukaan puoluetta ei mielletä tehokkaaksi ja kaikkiaan vihreiden imago "on muuttunut huonompaan suuntaan" - ja ylimieliseksi. Yhä suurempi osa kansasta epäilee puolueen tavoitteiden rehellisyyttä ja johdon kyvykkyyttä.

Tutkimuksen on tehnyt Suomen Gallup syyskuussa.

Vihreiden kohdalla myönteisesti suhtautuvien osuus on kuusi prosenttiyksikköä alempi kuin viime vuoden helmikuussa. Tulos poikkeaa muista selvästi. Muilla suurilla puolueilla luvut ovat joko ennallaan tai selkeässä nousussa.

Epäilemättä vihreisiin liitetty huumekohu on imagon heikkenemisen takana. Rosa Meriläisen oikeudenkäynnin siirrättäminen kansanedustajan asemaan vedoten yli kunnallisvaalien tuskin tilannetta paransi.

Eikä huono julkisuus lopu. Viimeksi tänään Iltalehti kertoi vihreiden lintsaavan eniten Helsingin valtuustosta.

Tutkimuksen mukaan keskustan imago on selkeässä nousussa ja se on tutkimuksen mielikuvaykkönen, SDP:ssä lievää taantumaa ja kokoomuksen alamäki on pysähtynyt.

Tutkimuksen tekijä tiivistää, että merkillepantavaa tuloksissa on nimenomaan vihreiden alamäki ja kokoomuksen toipuminen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.