Mainos

Tutkimus: Vanhusten asiat rohkeasti esille

Suomalaiset tuntuvat pitävän vanhustenhoidossa tärkeimpänä asiana sitä, että omaisten työtä arvostetaan. Tästä työstä annettavan kunnallisen tuen pitäisi ihmisten mielestä vastata paremmin työn arvoa.

Tämä on kiteytettynä se tulos, jonka Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes sai kansalaisilta vastauksena tiedusteluunsa.Toinen yhtä tärkeäksi koettu asia on se, että laitoksissa asuvien ja elävien vanhusten asioista puhutaan pelkäämättä avoimesti ja kriittisesti.

Stakes keräsi kansalaisilta tietoja vanhusten hoidosta ilmaisen palautepuhelimensa avulla. Maksuton puhelinnumero oli avoinna neljä päivää. Kun palvelu päättyi torstai-iltana klo 20, oli soittoja tullut lähes 400.

Puhelimeen otettiin vastaan kokemuksia, ajatuksia, ideoita ja ehdotuksia tutkimuksen ja asioiden parantamisen avuksi. Numeroon saivat soittaa niin vanhukset kuin heidän omaisensa, läheisensä tai vanhustyöntekijätkin.

Vastauksia voi kirjoittaa edelleen kesäkuun loppuun saakka Stakesille osoitteeseen Stakes/Palvelut ja laatu, Puhutaan vanhusten hoidosta, PL 220, 00531 Helsinki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.