Mainos

Tutkimus: Vakuutusten vertailu kannattaa

Vakuutusten hintojen vertailu eri vakuutusyhtiöiden välillä kannattaa. Kuluttajien vakuutustoimiston tekemän tutkimuksen mukaan kotivakuutusten, pienvenevakuutusten ja pakollisten liikennevakuutusten hinnoissa yhtiöiden välillä on satojen markkojen eroja.

Vertailu mm. paljastaa, että keskikokoisessa kerrostalossa asuva perhe saa irtaimistolleen kotivakuutuksen halvimmillaan alle 600 markan. Kalleimmillaan hinta nousee yli tuhannen markan. Pakollisessa liikennevakuutuksessa hintaerot eri yhtiöissä vakuutuksen nollabonuksella olivat tutkimuksen mukaan noin 500 markkaa vuodessa.

Marja Saario Kuluttajien vakuutustoimistosta kuitenkin muistuttaa, että hinta ei välttämättä kerro kaikkea. Kalliimpi vakuutus voi sisältää enemmän korvattavaa, joskin samanhintaisissakin vakuutuksissa voi eri yhtiöiden välillä olla toisistaan poikkeavia ehtoja. -Esimerkiksi kotivakuutuksissa jotkut yhtiöt eivät korvaa silmälasien rikkoutumista. Vakuutuksista kannattaakin etsiä se itseään hyödyttävin, Saario sanoo.

Myös asuinpaikka saattaa vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Kotivakuutukset suuremmissa kaupungeissa ovat Saarion mukaan maaseutupaikkakuntia kalliimpia, sillä esimerkiksi murtojen todennäköisyys kaupungeissa on suurempi.

Saario kehottaa vakuutuksen hankkimista aikovia pyytämään tarjoukset ainakin muutamasta vakuutusyhtiöstä. Jos esimerkiksi omakotitalon vesivahingot huolettavat, kotivakuutuksesta kannattaa etsiä sitä koskevat korvausehdot. Vakuutusten keskittämisalennukset yhtiöittäin ovat Saarion mukaan viidestä kymmeneen prosenttiin.

Kuluttajien vakuutustoimiston vertailussa oli mukana yksitoista vakuutusyhtiötä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.