Tutkimus: Vähemmän seksiä aikaisin takaa paremman liiton

Nykyisin vallalla olevan käsityksen mukaan uusi kumppani täytyy "koeajaa" ennen avioliiton solmimista. Tutkimus kertoo, että tämä voi olla huono idea.

Säästäisitkö itseäsi avioliittoon? Vain harva haluaa nykyaikana osaa "sian säkissä". Tutkimuksen mukaan nopeasti aloitettu seksielämä ei kuitenkaan paranna parin mahdollista avioliittoa – päinvastoin.

Nettitutkimukseen osallistui yli 2000 paria. Osallistujilta kysyttiin muun muassa sitä, milloin heistä oli tullut seksuaalisesti aktiivisia parisuhteensa aikana.

Koska uskonto on usein suuri osa pidättäytymispäätöstä, sen osuutta tutkimuksen tulokseen kontrolloitiin. Pidättäytyminen paransi suhteen vakautta pitkällä aikavälillä uskonnollisuudesta huolimatta, kertoo Mid-day.com.

Odottaminen kannattaa aina?

Tutkimuksen mukaan pareilla, jotka odottavat seksielämän aloittamista avioliittoon asti, on 22 prosenttia vakaampi parisuhde kuin aikaisin sänkyyn menneillä. Itseään avioliittoon säästäneet pitävät myös suhteensa sisäistä kommunikaatiota 12 prosenttia parempana kuin muut.

Pidättäytyneiden parien yleinen tyytyväisyys suhteeseen oli 20 prosenttia korkeampi kuin aikaisin seksiä harrastaneilla. Myös seksin laatua pidettiin pidättäytymistä suosivissa suhteissa 15 prosenttia parempana.

Seksin priorisointi vähentää tyytyväisyyttä

– Suhteeseen kuuluu muutakin kuin seksi, mutta havaitsimme, että kauemmin odottaneet olivat tyytyväisempiä suhteensa seksielämään, kertoo tutkimusta tehnyt professori Dean Busby.

– Uskon tämän olevan seurausta siitä, että pari on oppinut puhumaan ja heillä on taitoja ratkaista ongelmat, joita suhteeseen ilmaantuu, Busby jatkaa.

– Parit, jotka ajautuvat kuherruskuukauteen liian nopeasti, jotka siis priorisoivat seksiä suhteen alussa, huomaavat usein suhteensa olevan alikehittynyt niiden ominaisuuksien suhteen, jotka tekevät suhteesta vakaan ja puolisosta luotettavan, toteaa sosiologi Mark Regnerus Austinin yliopistosta.

Regnerus ei osallistunut tutkimuksen tekemiseen.

Lähde: Mid-day.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja