Mainos

Tutkimus: Uskonnonvapaus toteutuu Suomessa hyvin

Kaksi kolmesta suomalaisesta on sitä mieltä, että uskonnonvapaus toteutuu Suomessa nykyisin hyvin. Kolmanneksen (30%) mielestä se toteutuu kohtalaisesti ja vain 2% sanoo uskonnonvapauden toteutuvan huonosti.

Tarmpereen tuomiokirkko

Pääkaupunkiseudulla, jossa uskonnollinen tarjonta on runsainta, peräti neljä viidestä uskoo niin. Joka kolmannen mielestä uskonnonvapaus toteutuu kohtalaisesti ja vain kaksi prosenttia sanoo sen toteutuvan huonosti. Tiedot käyvät ilmi Kirkon tutkimuskeskuksen teettämästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin tuhatta suomalaista.

Hengellinen väkivalta ei Suomessa ole yleistä. Tutkimuksessa kysyttiin, oliko henkilö viimeisen vuoden aikana joutunut sellaisen hengellisen väkivallan kohteeksi, jonka avulla elämänkatsomusta, elämäntapaa tai mielipiteitä oli pyritty nujertamaan uskonnollisin uhkauksin, vaatimuksin tai pakottein. Kuusi prosenttia vastanneista sanoi kokeneensa tällaista hengellistä väkivaltaa. Puolet hengellistä väkivaltaa kokeneista oli kokenut sitä muutaman kerran viimeisen vuoden aikana ja viidennes usein.

Kolme neljästä (74%) hengellistä väkivaltaa kokeneesta oli kokenut sitä tietyn uskonyhteisön taholta. Selvästi yleisimmin hengellisen väkivallan kokemus liittyi Jehovan todistajiin: 68% hengellistä väkivaltaa kokeneista sanoi kyseessä olleen Jehovan todistajat.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.