Mainos

Tutkimus: TV:n katselusta unihäiriöitä lapsille

Myöhäinen television katselu voi amerikkalaisten lastenlääkärien mukaan aiheuttaa lapsille unihäiriöitä. Tuoreen tutkimuksen mukaan nukkumisvaikeuksia aiheuttavat niin ohjelmien väkivaltainen sisältö kuin houkutus valvoa. Erityisesti lasten makuuhuoneessa televisio on "huonosti tunnistettu, mutta tärkeä" osasyy kouluikäisten unihäiriöihin.

Liika television katselu ilmenee tutkimuksen mukaan mm. nukkumaan menon vastusteluna, unensaantivaikeuksina, levottomuutena ja unen lyhentymisenä. Lasten television katselun ja unikäyttäytymisen yhteyttä ovat tutkineet Hasbron lastensairaalan ja Rhode Islandin yliopiston lääkärit. He kirjoittavat aiheesta yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia lastenlääkäreitä edustavan järjestön julkaisussa, joka ilmestyi tiistaina.

Tutkimuksessa seurattiin 495:tä lasta lastentarhasta noin kymmenvuotiaiksi asti siten, että vanhemmat tarkkailivat jälkikasvunsa TV-käyttäytymistä. Tutkijoiden mukaan lääkäreiden pitäisi olla tietoisia ongelmasta. He suosittelevat, että unihäiriöitä tutkittaessa vanhemmilta kysyttäisiin vastedes myös lasten TV-tottumuksista. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.