Mainos

Tutkimus: Tieto kulkee huonosti työpaikoilla

Huhut ovat ensimmäisen tiedon lähde yli puolelle suomalaisista työntekijöistä. Huhuja synnyttävät ennen muuta esimiesten puutteelliset viestintätaidot.

Tieto ei kulje suomalaisilla työpaikoilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan 55 prosenttia työntekijöistä sanoo kuulevansa työpaikkaa koskevista tärkeistä asioista ensimmäiseksi huhuina. Yhtä kiivaasti huhumylly pyörii myös Ruotsissa.

Englannissa ja Ranskassa huhut ovat ensimmäinen tiedon lähde peräti 67 prosentille työntekijöistä. Kahdeksassa maassa tehtyyn tutkimukseen on vastannut yhteensä 40 000 henkilöä, joista 1000 on suomalaisia. Tutkimuksen on tehnyt kansainvälinen tutkimus- ja konsultointiyritys ISR.

Huhuja synnyttävät esimiesten puutteelliset kommunikaatiotaidot. Seurauksena työntekijät kokevat jäävänsä päätöksenteon ulkopuolella. Myös halu panostaa työhön vähenee.

Tutkimuksessa ilmeni yhteys esimiesten kommunikointitaitojen yritysten osakekurssin kehityksen välillä. Yrityksissä, joissa työntekijät kokevat saavansa tietoa hyvin, osakekurssit nousivat keskimääräisestä lähtötasosta 21 prosentilla.

Kaksi vuotta kestäneessä tutkimuksessa oli mukana 57 monikansallista yhtiötä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.