Tutkimus: Tässäkö on hyvän unen salaisuus?

Kansainvälisen uniyhdistyksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan rankka teholiikunta antaa parhaat unet.

Rankka liikunta vie tehot, mutta se antaa myös paremmat unet, kertoo National Sleep Foundation -yhdistyksen tekemä kyselytutkimus.

– Ihmiset, jotka nukkuvat paremmin kertovat myös harrastavansa enemmän liikuntaa ja ihmiset, jotka harrastavat liikuntaa kertovat nukkuvansa paremmin, toteaa Matthew Buman Arizonan yliopistosta Huffington Post -lehden haastattelussa.

– Elämä on nykyään hyvin kiireistä, eikä aikaa liikkumiselle tai riittävälle unelle tunnu jäävän riittävästi, hän jatkaa. Kuitenkin pienikin määrä liikuntaa auttaa nukkumaan paremmin – kevyt ja epäsäännöllinen liikunta on hyvä asia, mutta tehokas ja säännöllinen erittäin hyvä.

Kyselytutkimukseen haastateltiin 1 000 ihmistä, joista 48 prosenttia kertoi harrastavansa kevyttä liikuntaa usein, 25 prosenttia kertoi harrastavansa kevyttä hikiliikuntaa ja 18 prosenttia kertoi tekevänsä rankkoja liikuntasuorituksia säännöllisesti. Hieman alle 10 prosenttia ihmisistä ei harrastanut liikuntaa lainkaan.

Rankkaa hikiliikuntaa harrastavien uni oli parasta, sillä vain 17 prosenttia aktiivisista kertoi kärsivänsä uniongelmista. Sen sijaan noin puolet liikuntaa harrastamattomista kärsi uniongelmista ja kevyesti liikkuvista noin 24 prosenttia kertoi nukkuvansa huonosti tai hyvin huonosti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja