Mainos

Tutkimus: Tässä maassa kurjat julkiset vessat

Kokemukset julkisten saniteettitilojen hygieniatasosta vaihtelevat eri maiden välillä.

Kaikkein tyytyväisimpiä ovat puolalaiset, venäläiset puolestaan ovat tyytymättömimpiä.

Tulokset ovat peräisin SCA Torkin teettämästä tutkimuksesta, jonka tulokset julkistettiin tänään vietettävän World Toilet Day -päivän kunniaksi.

Kun Euroopan maiden kansalaisilta kysyttiin mielipiteitä julkisten saniteettitilojen hygieniatasosta, siisteimpinä pidettiin sairaaloiden, ravintoloiden sekä työpaikkojen WC-tiloja. Tutkimuksen mukaan kaikkein epähygieenisimpinä pidettiin kaikille avoimia WC-tiloja, jotka sijaitsevat huoltoasemilla ja pikaruokaloissa.

Tutkimuksessa löydettiin suuria alueellisia eroja. Esimerkiksi Venäjällä vain 14 prosenttia mieltää sairaaloiden WC-tilat hygieenisiksi. Ranskalaisista taas peräti 24 prosenttia piti ravintoloiden saniteettitiloja epähygieenisinä, kun vain kolme prosenttia venäläisistä jakaa tämän mielipiteen. Ruotsalaisten vastaajien keskuudessa vastaava luku on 12 prosenttia.

Saniteettitilojen hygieniatutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö CINT ja se suoritettiin kaikkiaan seitsemässä maassa ympäri Eurooppaa syys-lokakuun aikana. Mukana tutkimuksessa olivat Ruotsi, Venäjä, Ranska, Hollanti, Puola, Saksa ja Iso-Britannia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.